damian_damian 0 Zgłoś post Napisano Maj 31, 2006 Witam. Przeszukując Internet napotkałem się na kilka wolnych domen. Oto one: 1. jobfound.pl, jobfound.eu (znaleźć pracę) zajęte: de, com, net 2. searchjob.pl (znajdź pracę) zajęte: biz, net, de, com, eu, ru, org 3. searchwork.pl, searchwork.eu (szukaj pracy) zajęte: biz, net, de, com, org 4. yourjob.pl (twoja praca) zajete: biz, net, info, de, com, eu, ru, org 5. yourwork.pl (twoja praca) zajęte: biz, net, de, com, eu, ru, org 6. yourbusiness.pl (twój biznes) zajęte:biz, net, info, de, com, eu, ru, org 7. youORme.pl (ty albo ja) zajęte: com Pierwsze mają związek z pracą, kolejna z biznesem a ostatniej nie mam zastosowania. Z tego, co zauważyłem prawie we wszystkich przypadkach i prawie wszystkie domeny globalne oraz z końcówką de, ru są już zajęte. Również wyniki wyszukiwania w gogle napawają optymizmem. Mogę wnioskować, że ww domeny nie są takie złe. Tu się jednak pojawia, „ale”. Skoro domeny te nie są takie, złe, dlaczego nikt ich nie kupił. Proszę o opinię. Pozdrawiam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
promoter 0 Zgłoś post Napisano Maj 31, 2006 IMHO tylko searchwork.eu i .pl warte uwagi, za resztę szkoda mi by było kosztów rejstracji. Ogólnie nie ma sensu rejestracja domen z dwóch słów angielskich.. rozumiem gdyby to było dźwięczne typu: JobPilot JobFinder FindJob ale jakieś tam odmiany czasowe found... Zresztą tego typu kombinacje jak się dłużej poszuka to nawet na .COM`ach można znaleść.... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach