jasne 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 4, 2015 Cześć wszystkim, Potrzebuje wykonać coś takiego : na serwerze pierwszym mam kilkanaście różnych domen. chciałbym teraz aby właściciele tych domen mogli uruchamiać przykładowo taką subdomenę na swojej domenie: poczta.domena.pl -> zeby wczytywala się zawartość webmail z mojaSuperPoczta.pl (gdzie mojaSuperPoczta.pl jest na drugim serwerze). Teraz po wpisaniu mojaSuperPoczta.pl uruchamia sie webmail aplikacja. Chciałbym zeby Ci właściciele mogli ze swojej subdomeny wyświetlić webmail ale zostając w swojej subdomenie, (nie zeby przekierowanie 301) . Czy da się zrobić do edycją rekordów strefy DNS w domenach ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bybunny 540 Zgłoś post Napisano Styczeń 4, 2015 (edytowany) Zapraszam do nas , kilka kliknięć w panelu Plesk i wszystko śmiga. Zapomniałem dopisać że się da używając tylko wpisów DNS CNAME Edytowano Styczeń 4, 2015 przez SiXwishlist (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jasne 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 4, 2015 dzięki ale posiadam panele DA juz .. mozesz rozwinac o co dokładni chodzi z DNS CNAME Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bybunny 540 Zgłoś post Napisano Styczeń 4, 2015 dzięki ale posiadam panele DA juz .. mozesz rozwinac o co dokładni chodzi z DNS CNAME W skrócie polega to na dopisaniu rekordu CNAME do każdej domeny w formie: poczta.domena.pl CNAME mojaSuperPoczta.pl Tyle że jak mojaSuperPoczta.pl ma certyfikat SSL to będzie krzyczeć że jest nieprawidłowy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
blfr 225 Zgłoś post Napisano Styczeń 4, 2015 To za mało. Serwer www obsługujący normalnie mojaSuperPoczta.pl musi teraz wiedzieć, że ma obsłużyć dowolną inną domenę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bybunny 540 Zgłoś post Napisano Styczeń 4, 2015 Dlatego napisałem w skrócie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jasne 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 4, 2015 no wlasnie tak tereraz mam poczta.domena.pl CNAME mojaSuperPoczta.pl ale po odpaleniu poczta.domena.pl zamiast pokazywac zawartosc mojaSUperPoczta.pl (webmail) pokazuje zawartosc adresu domyslna (it works) dla adresu IP na ktorym jest mojaSuperPoczta.pl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bybunny 540 Zgłoś post Napisano Styczeń 4, 2015 Operowanie na nazwach bez podania konkretnej domeny jest kłopotliwe natomiast czy masz dostęp fizyczny do serwera gdzie jest utrzymywana mojaSUperPoczta.pl ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jasne 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 4, 2015 tak, mam dostep. WIdze ze chodzi o to tez musze w DA dodac poczta.domena.pl do DOMAIN POINTERS w mojaSuperPoczta.pl... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bybunny 540 Zgłoś post Napisano Styczeń 4, 2015 (edytowany) tak, mam dostep. WIdze ze chodzi o to tez musze w DA dodac poczta.domena.pl do DOMAIN POINTERS w mojaSuperPoczta.pl... Brawo , a tak na marginesie nie cierpię DA Natomiast nie znam twojej całej konfiguracji więc trudno mi dac jednoznaczne rozwiązanie twojego problemu, jedynie mogę odrobinę nakierować. Edytowano Styczeń 4, 2015 przez SiXwishlist (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tgx 575 Zgłoś post Napisano Styczeń 5, 2015 http://help.directadmin.com/item.php?id=84 zamiast "cp" daj "poczta" zamiast proxy do DA daj proxy do poczty na drugim serwerze Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach