R@fi 64 Zgłoś post Napisano Styczeń 3, 2015 Witajcie, zastanawiam się nad przeniesieniem swoich domen do innego operatora - obecnie moje domeny obsługuje OVH i po ostatniej sytuacji z NSami postanowiłem zmienić operatora tylko zbytnio nie wiem na jakiego dokonać zmian . Myślałem o Masternet.pl ,ale jedna z osób tego forum mi odradziła te firmę Co polecilibyście ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
blfr 225 Zgłoś post Napisano Styczeń 3, 2015 Właśnie OVH polecam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Styczeń 3, 2015 W OVH masz najtaniej, dużo masz tych domen do przeniesienia? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bybunny 540 Zgłoś post Napisano Styczeń 3, 2015 Witajcie, zastanawiam się nad przeniesieniem swoich domen do innego operatora - obecnie moje domeny obsługuje OVH i po ostatniej sytuacji z NSami postanowiłem zmienić operatora tylko zbytnio nie wiem na jakiego dokonać zmian . Myślałem o Masternet.pl ,ale jedna z osób tego forum mi odradziła te firmę Co polecilibyście ? Ale problem z DNS nie jest z winy operatora tylko niewłaściwej konfiguracji. Zmiana operatora nic w tym konkretnym przypadku nie zmieni. Dalej jak będzie coś nie "halo" otrzymasz podobny problem. OVH dostarcza obsługę DNS dla domen na doskonałym poziomie. Zmiana pod wpływem emocji będzie po prostu błędem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malu 460 Zgłoś post Napisano Styczeń 3, 2015 Wynoszenie domen od OVH niestety jest dość uciążliwe, bo będziesz miał im wysłać list z prośbą o wydanie kodu authinfo.Co do tanich operatorów, to nas w firmie rozszerzenie .pl za 41zł netto, a tutaj pełen cennik domen Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Łukasz Ostrowski 593 Zgłoś post Napisano Styczeń 3, 2015 Wynosisz domeny z OVH bo miałeś syf w swojej strefie? Nie wiem co chcesz tym osiągnąć 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
HaPe 242 Zgłoś post Napisano Styczeń 3, 2015 Wynoszenie domen od OVH niestety jest dość uciążliwe, bo będziesz miał im wysłać list z prośbą o wydanie kodu authinfo. Obecnie wystarczy zdjęcie/skan wniosku na e-mail Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mmmm21 98 Zgłoś post Napisano Styczeń 3, 2015 Polecam jak najbardziej OVH, wystarczy poprawnie skonfigurować strefy dns i ze zmianami w panelu nie problemów, Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
R@fi 64 Zgłoś post Napisano Styczeń 3, 2015 (edytowany) U mnie była taka sytuacja że nsy miałem poprawnie skonfigurowane były widoczne w sieci oprócz ovh . dopiero od wczoraj załapały nsy po kontakcie z OVH Edytowano Styczeń 3, 2015 przez R@fi (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bybunny 540 Zgłoś post Napisano Styczeń 3, 2015 U mnie była taka sytuacja że nsy miałem poprawnie skonfigurowane były widoczne w sieci oprócz ovh . dopiero od wczoraj załapały nsy po kontakcie z OVH Okresu oczekiwani na propagacje DNS wynosi do 48 godzi. A ty chciałeś w tym samym czasie podnieść domenę na własnych adresach DNS, stworzyć Glue record i na dodatek ten DNS siedzi u ciebie na serwerze z jednym i tym samym adresem IP. Na dodatek trzepałeś konfigurację wzdłuż i wszerz przeładowując co kilka minut nowe rozwiązanie. Przepraszam ale powinieneś się cieszyć że OVH po takiej czkawce z twojej strony załapało o co tobie chodzi. No ale to przecież nie twoja wina tylko OVH ma do du...y obsługę DNS dla domen w tak skromnej formie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Łukasz Ostrowski 593 Zgłoś post Napisano Styczeń 4, 2015 nsy miałem poprawnie skonfigurowane http://www.webhostingtalk.pl/topic/50242-strefa-ns-we-wlasnej-domenie/?do=findComment&comment=430666 mhm.. Prawda jest taka, że pogubiłeś się w podstawach i działałeś za szybko i błędnie. Przeniesienie się do innego operatora nie sprawi, że nagle wszystko zacznie działać jak będzie to tak zrobione Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach