R@fi 64 Zgłoś post Napisano Grudzień 30, 2014 Witam, posiadam serwer z hetznera tak jak juz mówiłem i mam problem z zarejestrowaniem glue w panelu ovh komunikat : konfiguracja domeny w panelu DA Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Grudzień 30, 2014 Dodałeś rekord A, później w strefie GlueRecords dodaj te same adresy NS na ten sam IP. Jeżeli masz już coś pod ns1 / ns2, spróbuj dodać inne np. dns1/dns2. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
R@fi 64 Zgłoś post Napisano Grudzień 30, 2014 Tak robie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
R@fi 64 Zgłoś post Napisano Grudzień 30, 2014 Załapało Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
R@fi 64 Zgłoś post Napisano Grudzień 31, 2014 Domena suchary.com działa normalnie i teraz chce resztę moich stron zarejestrować na ns1.suchary.comi ns2..... lecz gdy chce zmienić nsy pojawia sie komunikat : Konfiguracja strefy dla domeny : Chłopaki proszę o pomoc, ponieważ nic nie przychodzi mi do głowy w czym problem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
blfr 225 Zgłoś post Napisano Grudzień 31, 2014 OVH oczekuje, że najpierw skonfigurujesz swój serwer DNS, żeby obsługiwał forum-ets2.pl, a dopiero potem wydelegujesz na niego domenę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
R@fi 64 Zgłoś post Napisano Grudzień 31, 2014 OVH oczekuje, że najpierw skonfigurujesz swój serwer DNS, żeby obsługiwał forum-ets2.pl, a dopiero potem wydelegujesz na niego domenę. Ja rozumiem tylko kurde co jest złe ustawione bo nie wiem wkleiłem screeny z konfiguracji .. czego jeszcze nie ustawiłem ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
blfr 225 Zgłoś post Napisano Grudzień 31, 2014 (edytowany) SOA nie masz, tak? Hm, nie. Wygląda OK. $ dig @ns1.suchary.com soa forum-ets2.pl +short ns1.suchary.com. hostmaster.forum-ets2.pl. 2014123103 14400 3600 1209600 86400 Może stara odpowiedź siedzi u nich w cache. Próbowałeś dodać wcześniej? Edytowano Grudzień 31, 2014 przez blfr (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
R@fi 64 Zgłoś post Napisano Grudzień 31, 2014 Z tego co pisze OVH to tak...lecz nie wiem jak to naprawić SOA nie masz, tak? Hm, nie. Wygląda OK. $ dig @ns1.suchary.com soa forum-ets2.pl +short ns1.suchary.com. hostmaster.forum-ets2.pl. 2014123103 14400 3600 1209600 86400 Może stara odpowiedź siedzi u nich w cache. Próbowałeś dodać wcześniej? hmm co dodać ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
R@fi 64 Zgłoś post Napisano Styczeń 1, 2015 Szczęśliwego nowego roku czy ktoś umie mi pomóc odpłatnie ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Styczeń 1, 2015 Spróbuj podać samo IP serwera DNS w panelu w OVH, powinno zadziałać. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Styczeń 1, 2015 Spróbuj podać samo IP serwera DNS w panelu w OVH, powinno zadziałać. Nie pyrga. Siedziałem chyba z pół godziny albo i godzinę nad tym. Od strony serwera / strefy jest wszystko OK na wszelkie kombinacje. Albo kwestia czasu albo coś w OVH miało zwiechę przy tej strefie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bybunny 540 Zgłoś post Napisano Styczeń 1, 2015 (edytowany) Strefa nie załapie sama w sobie jak nie ma jak pobrać rekordu A do ustawienia DNS we własnej domenie. Postaw to na cloudflare, następie ustaw sobie rekordy w ovh i dopiero zmień na obsługę DNS po swojej stronie. Gdyby serwer był z OVH to pewnie w ramach ich infrastruktury by to załapało. To jedyne co mi przychodzi do głowy. Pamiętaj że twoja obecna strefa jeszcze nie działa bo nie upłynęło 48 godzin więc podpinanie innej domeny będzie problemem. Według mnie nie masz glue record. Nie wiem czy napisałem to w miarę zrozumiale bo niekoniecznie jestem dziś wstanie Edytowano Styczeń 1, 2015 przez SiXwishlist (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
R@fi 64 Zgłoś post Napisano Styczeń 1, 2015 A w jaki sposób sprawdzić DNS mojego serwera bo w zasadzie zależy mi tylko na tym aby strony łapały z nowego serwera Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Łukasz Ostrowski 593 Zgłoś post Napisano Styczeń 1, 2015 Bez urazy, ale zaczynam coraz bardziej być zadziwiony jak Freecast działał.. dig oraz intodns.com mogą się przydać Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Styczeń 1, 2015 GR są, wszystko śmiga na jednej domenie, strefa się ładuje, serwer odpowiada na porcie, bind włączony i dalej nie łapało. DNSy serwera były zmieniane, bez jakichś problemów. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mmmm21 98 Zgłoś post Napisano Styczeń 1, 2015 dns.suchary.com. TTL=172800 [5.9.70.206] [NO GLUE6] ns.suchary.com. TTL=172800 [5.9.70.206] [NO GLUE6] Serwery dns pobrane od rejestratora domeny. ks3352419.kimsufi.com. TTL=14400 [NO GLUE4] [NO GLUE6] ns.kimsufi.com. TTL=14400 [NO GLUE4] [NO GLUE6] Primary nameserver: ks3352419.kimsufi.com. Hostmaster (e-mail): hostmaster.suchary.com. Serial: 2015010101 Refresh: 14400 Retry: 3600 Expire: 1209600 Minimum TTL: 86400 Serwery dns podane w definicji strefy. Masz nie zgodność pomiędzy podanymi dnsami u rejestratora, a tymi podanymi w strefie. Trzeba to koniecznie poprawić. Chętnie pomogę za darmo kontakt na PM. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach