Wirtualny.info 0 Zgłoś post Napisano Maj 29, 2006 Podczas instalacji: Please enter admininistrator email address: kontakt@########ERROR: Unable to connect SQL server ! root:/var/www/vhcs2/engine/setup # mysql ERROR 2002 (HY000): Can't connect to local MySQL server through socket '/var/lib/mysql/mysql.sock' (2) root:/var/www/vhcs2/engine/setup # podczas odpalania mysql: root:/var/www/vhcs2/engine/setup # mysqlERROR 2002 (HY000): Can't connect to local MySQL server through socket '/var/lib/mysql/mysql.sock' (2) root:/var/www/vhcs2/engine/setup # Jakieś sugestie? SuSE linux. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MasterNETpl 100 Zgłoś post Napisano Maj 29, 2006 Witam; Logi, logi i jeszcze raz logi Istnieje w ogóle taki katalog, ma odpowiednie uprawnienia? Skopiowałem do googla kawełek Twojego błędu i patrz ile rozwiązań: http://www.google.pl/search?hl=pl&q=ERROR+2002+%28HY000%29%3A+Can%27t+connect+to+local+MySQL+server+through+socket&btnG=Wyszukaj+w+Google&lr=lang_pl Pozdrawiam; Szczepanik Adrian Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
noodly 0 Zgłoś post Napisano Maj 29, 2006 chown mysql:mysql -R /var/lib/mysql/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Wirtualny.info 0 Zgłoś post Napisano Maj 29, 2006 hmmm darek@root:/var/lib/mysql> lstmp Mysql zainstalowalem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość patrick Zgłoś post Napisano Maj 29, 2006 find / -name mysql.sock i dowiaz plik badz zmien w my.cnf. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ArkadiuszB 0 Zgłoś post Napisano Maj 31, 2006 Please enter admininistrator email address: kontakt@########ERROR: Unable to connect SQL server ! SuSE linux. Witam. Mam identyczny problem więc nie zakładam nowego tematu tylko pozwolę sobie tutaj napisać. Z tym, że u mnie serwer mysql jest włączony, wpisując mysql -u root -p normalnie loguję sie do konsoli mysql, więc jest napewno włączona baza danych, a pomimo to podczas instalacji otrzymuję informację "ERROR: Unable to connect SQL server !" System: SuSe Spotkał się może ktoś z tym problemem ? Jeżeli tak to prosiłbym o pomoc. Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach