TomaszChw 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 27, 2014 Cześć! Niedawno zakupiłem domenę i VPSa na OVH. Problem leży w tym, że chciałbym podpiąć tę domenę do serwera, ale tego nie potrafię, żeby nie było - rozglądałem się za jakimiś poradnikami, ale nic sensownego nie znalazłem. Pozdrawiam! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
blfr 225 Zgłoś post Napisano Grudzień 27, 2014 Dodajesz do swojej domeny rekord A wskazujący adres IP serwera. Koniec. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
TomaszChw 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 27, 2014 Dodajesz do swojej domeny rekord A wskazujący adres IP serwera. Koniec. Jaki rekord A? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bartosz Z 236 Zgłoś post Napisano Grudzień 28, 2014 Szybki poradnik! Logujesz się do menadżera: https://www.ovh.com/manager/web/index.htmlPo lewej stronie wybierasz swoją domenę i przechodzisz do zakładki "Strefa DNS".Następnie klikasz "Dodaj wpis" (prawa strona), pole wskazania A, i w adres docelowy wpisujesz adres IP swojego wykupionego serwera.Możesz go podpiąć pod domenę główną lub pod dowolną subdomenę. Zauważ, że rekord A głównej domeny już może istnieć, więc należy go wcześniej usunąć. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
TomaszChw 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 28, 2014 Dzięki! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach