Jarosław Szmańda 42 Zgłoś post Napisano Grudzień 27, 2014 Cześć, Mam pytanie do osób korzystających z tego programu. Wcześniej łączyłem się ze zdalną maszyną, a z niej do serwerów. Chciałbym łączyć się bezpośrednio - lecz za pomocą klucza. Za pomocą puttygen prze konwertowałem klucz - i co dalej? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Desavil 88 Zgłoś post Napisano Grudzień 27, 2014 W putty po lewej stronie wybierasz: Connection > SSH > Auth a następnie przy "Private key file for authentication" klikasz "Browse..." i wybierasz plik z kluczem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
_Maciej 42 Zgłoś post Napisano Grudzień 27, 2014 Ewentualnie możesz skorzystać z Pageant. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
RafoX 233 Zgłoś post Napisano Grudzień 31, 2014 Z ciekawosci zapytam jest putty lub inny stwór tego typu na smartfona? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
behemoth 230 Zgłoś post Napisano Grudzień 31, 2014 JuceSSH bardzo polecam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Albert86 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 31, 2014 @behemoth pewnie Ci chodziło o JuiceSSH Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
behemoth 230 Zgłoś post Napisano Grudzień 31, 2014 True, literówka Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość patrys Zgłoś post Napisano Styczeń 2, 2015 Tylko klucz dostępny na dysku w postaci nieszyfrowanej i serwery z dostępnym publicznie SSH to mocne zagrożenie bezpieczeństwa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jarosław Szmańda 42 Zgłoś post Napisano Styczeń 3, 2015 Tylko klucz dostępny na dysku w postaci nieszyfrowanej i serwery z dostępnym publicznie SSH to mocne zagrożenie bezpieczeństwa Hmm, czyli bez bawienia się połączenie do ssh jedynie via openvpn? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
blfr 225 Zgłoś post Napisano Styczeń 3, 2015 Tylko klucz dostępny na dysku w postaci nie szyfrowanej i serwery z dostępnym publicznie SSH to mocne zagrożenie bezpieczeństwa Dlaczego nieszyfrowany? Nie wiem, jak w putty, ale na komórce, używając na przykład irssi connectbota, możesz mieć zaszyfrowane klucze. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość patrys Zgłoś post Napisano Styczeń 4, 2015 Putty w standardzie pobiera klucz z danej lokalizacji, więc dla bezpieczeństwa ta lokalizacja powinna być jakoś zabezpieczona. Jeśli jest to coś istotnego to dostęp tylko via OpenVPN albo dopisanie statycznych IP np. biura, domu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach