dyniapi 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 26, 2014 (edytowany) Pytanko do szanownych Kolegów Podczas połączenia ngin-x rtmp poprzez exex ffmpeg z kamerą IP (RTSP) mam na dole obrazu krzaki. Jak poprawnie ustawić ffmpeg do pobierania strumienia z kamery ? Jak wymusić połączenie TCP podczas połączenia ffmpeg z kamerą IP "ffmpeg -rtsp_transport tcp " to nie działa, próbuje nawiązać połączenie przez kilka sek i zrywa pomiędzy kamera a serwerem, sprawdzane dumpem na routerze. CRTMPd wymusza TCP dlatego nie ma krzakow w obrazie i obraz jest ładniejszy. Może jakaś wskazówka, jak wytuningować nginx + rtmp + ffmpeg ;/ Wszelka pomoc i sugestie mile widziane. Pozdrawiam Edytowano Grudzień 26, 2014 przez dyniapi (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
TomaszG 6 Zgłoś post Napisano Grudzień 26, 2014 Może rtmpdump spróbuj. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dyniapi 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 27, 2014 (edytowany) Problem wymuszenia transmisji ffmpeg po TCP rozwiązany, nakierował mnie kolega LIMES i zmieniłem wersje ffmpeg 0.8.16 z repository backport. i działa. Teraz wyskoczył kolejny bubel, po wymuszeniu poprzez "-rtsp_transport tcp" ngin-x nie ponawia połączenia strumienia RTSP po zerwaniu. Może jakieś sugestie co znowu nie jest tak ?? (Po UDP ponawiało) Pozdrowić Edytowano Grudzień 27, 2014 przez dyniapi (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach