Krzysztof87 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 18, 2014 Witam Nie wiedziałem jak skasować poprzedni temat dlatego piszę nowy. tak jak w temacie , zlecę skonfigurowanie i uruchomienie serwera dedykowanego który już wykupiłem Serwer wykupiony w sprintdatacenter.pl, serwer ECO1 Procesor: Intel Core i3-3220 Ram: 16GB Dysk: 2 x 1TB wd Na serwerze chciałbym zainstalować serwer poczty, z możliwością tworzenia kont z ustawieniem limitu powierzchni dyskowej i przekierowania na inny serwer ( najlepiej jakby to dało się zrobić na jednym ekranie a nie skakać po 50 opcjach w różnych miejscach) Docelowo na serwerze byłyby podpięte 2-3 domeny w których muszę tworzyć skrzynki mailowe. I chciałbym do tego dołożyć np jakiś skrypt w bashu gdzie mógłbym tworzyć skrzynki mailowe wg schematu np: xxx123@xxx.xx ( login do 6 znaków), hasło ( do 8 znaków), domena ( wybrana), dostępna powierzchnia ( np 2 mb), i abym mógł przy pomocy takiego skryptu utworzyć np 100 takich skrzynek bez robienia ich ręcznie, oraz żeby wygenerowane konta email mógłbym zebrać w jakimś pliku wynikowym Jeżeli można piszcie swój nr telefonu, gdyż nie jestem pisarzem i najłatwiej byłoby mi opisać to dokładniej przez telefon Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bybunny 540 Zgłoś post Napisano Grudzień 18, 2014 Witam Nie wiedziałem jak skasować poprzedni temat dlatego piszę nowy. tak jak w temacie , zlecę skonfigurowanie i uruchomienie serwera dedykowanego który już wykupiłem Serwer wykupiony w sprintdatacenter.pl, serwer ECO1 Procesor: Intel Core i3-3220 Ram: 16GB Dysk: 2 x 1TB wd Na serwerze chciałbym zainstalować serwer poczty, z możliwością tworzenia kont z ustawieniem limitu powierzchni dyskowej i przekierowania na inny serwer ( najlepiej jakby to dało się zrobić na jednym ekranie a nie skakać po 50 opcjach w różnych miejscach) Docelowo na serwerze byłyby podpięte 2-3 domeny w których muszę tworzyć skrzynki mailowe. I chciałbym do tego dołożyć np jakiś skrypt w bashu gdzie mógłbym tworzyć skrzynki mailowe wg schematu np: xxx123@xxx.xx ( login do 6 znaków), hasło ( do 8 znaków), domena ( wybrana), dostępna powierzchnia ( np 2 mb), i abym mógł przy pomocy takiego skryptu utworzyć np 100 takich skrzynek bez robienia ich ręcznie, oraz żeby wygenerowane konta email mógłbym zebrać w jakimś pliku wynikowym Jeżeli można piszcie swój nr telefonu, gdyż nie jestem pisarzem i najłatwiej byłoby mi opisać to dokładniej przez telefon Pozdrawiam 1.Czy owe przekierowania mają być na wszystkie skrzynki a jak tak czy może to być opcja dostępna w panelu webmail? 2.Czy zakładanie poczty ma być dostępne w formie strony dla użytkowników czy tylko dla ciebie? 3.Czy opcja z poziomu skryptu jest wymogiem koniecznym 4.czy jest to jednorazowe zlecenie czy również późniejsza obsługa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kori 29 Zgłoś post Napisano Grudzień 18, 2014 jesteś pewien że nie wystarczy ci catch-all? I chciałbym do tego dołożyć np jakiś skrypt w bashu gdzie mógłbym tworzyć skrzynki mailowe wg schematu np: xxx123@xxx.xx ( login do 6 znaków), hasło ( do 8 znaków), domena ( wybrana), dostępna powierzchnia ( np 2 mb), i abym mógł przy pomocy takiego skryptu utworzyć np 100 takich skrzynek bez robienia ich ręcznie, oraz żeby wygenerowane konta email mógłbym zebrać w jakimś pliku wynikowym Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach