PapaSmerf 497 Zgłoś post Napisano Grudzień 15, 2014 Bo na stronę można tylko raz wejść, czyli po odświeżeniu jest to powtórne wejście, czyli drugie. Od kiedy? Przecież to co mówisz jest bez sensu. W dodatku OP pytał o coś zupełnie innego. @behemoth - jakiś URL? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
behemoth 230 Zgłoś post Napisano Grudzień 15, 2014 @up: Masz gdzieś dostęp do Outlook Web App? Sprawdzałem u nas przed chwilą i działa to dokładnie tak, jak opisałem. https://lilith.swits.pl/owa/(ale bez zalogowania się i tak nie zobaczysz jak to dokładnie działa ) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
regdos 1848 Zgłoś post Napisano Grudzień 15, 2014 W owa działa to inaczej tj. po załadowaniu strony dopiero wyświetla komunikat, że już jest otwarte. Jak zrobisz pokaz źródło (ctrl+U) dostaniesz źródło aplikacji ze skrzynka a nie tylko komunikatu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
elcct 159 Zgłoś post Napisano Grudzień 15, 2014 Można kod strony tak zamulić, żeby komputer nie dał rady otworzyć drugiej strony 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Swiezu 0 Zgłoś post Napisano Luty 24, 2015 A nie lepiej to zrobić poprzez js, albo wykorzystując websockety? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pan Kot 1535 Zgłoś post Napisano Luty 25, 2015 Ja pierd... HTTP to protokół bezstanowy, nie da się przy jego pomocy w sposób RELIABLE uzyskać tego co chcesz. W sposób unreliable możesz wykorzystać JSa i event typu onclose, czyli zapisywać w cookie czy user ma już otwartą kartę czy nie. Aby zrobić to w sposób reliable nalezy użyć do tego celu innego protokołu, stanowego - chociażby czegokolwiek działającego na socketach (nodejs?). W ten sposób na bazie ilości połączeń i keepalive'a możesz stwierdzić w sposób reliable ile połączeń ma otwartych użytkownik. Można też zastosować coś pośredniego i wymusić pseudo-keepalive np. AJAXem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach