RafoX 233 Zgłoś post Napisano Styczeń 17, 2015 U mnie cały czas na pełnym kopycie leci a wręcz synchro jeszcze się poprawiło. Status linii DSL 2.1 Stan połączenia DSL włączone 2.2 Tryb synchronizacji DSL Auto 2.3 Ostatnia synchronizacja DSL 16 stycznia 2015, 06:09 2.4 Czas połączenia DSL 01 d 14 g 45 m 08 s Prędkość i margines szumu 2.5 Prędkość synchronizacji DSL w górę 8566 Kb/s 2.6 Prędkość synchronizacji DSL w dół 69809 Kb/s 2.7 Margines szumu w dół 5.6 dB Jakość linii (błędy) 2.8 Liczba sekund z błędami (ES) w trakcie pobierania (od momentu ostaniej synchronizacji) 171 2.9 Sekundy z poważnymi błędami (SES) w trakcie pobierania (od momentu ostaniej synchronizacji) 38 Tylko tych błędów masa.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Styczeń 17, 2015 Błędy to norma. Ogólnie ja mam też parametry ok. Tylko wifi siada i musze się przejść do Orange z reklamacją albo zadzwonię bo to jest masakra... Jeszcze 2 tygodnie temu było 20Mbit a jeszcze 2 tygodnie wcześniej 30 Pentagram jest podpięty pół metrowym kablem do funboxa, więc prędkości powinny być na obu przybliżone. Prędkość synchronizacji DSL w górę 8568 Kb/s Prędkość synchronizacji DSL w dół 44497 Kb/s Margines szumu w dół 7.1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
RafoX 233 Zgłoś post Napisano Styczeń 17, 2015 Faktycznie po wi-fi leci słabo przy zakładaniu gdzieś w tym temacie jest test jak leciało 20 teraz 10 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kszysiu 136 Zgłoś post Napisano Styczeń 18, 2015 to słaby ten funbox jest... u mnie na sagemcomie śmiga cała 40mb/s... lepiej - z lapka po wifi do stacjonarki po kablu przesyłam pliki z prędkością 9-10MB/s, czyli prawie jak lan 100mb/s.Próbowaliście z krótszym hasłem do WIFI? kiedyś mi się obiło o uszy, że tańsze routerki ze słabymi procesorkami łatwiej ogarniają jak mają krótsze hasło niż długie. Ale nie wiem ile w tym prawdy... ja mam 13 znaków, same małe literki, bez polskich znaków. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Styczeń 18, 2015 Stare ich routery były ok, ale im nowsze tym gorsze. (Routery tzn. to przed liveboxami) Hasło wifi 8 znaków, mniej już nie da rady Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kszysiu 136 Zgłoś post Napisano Styczeń 20, 2015 ja miałem pierwszego liveboxa i na tamte czasy to było całkiem zaawansowane urządzenie, z łączem 10mb/s radziło sobie dobrze, żadko się zawieszało (może raz w miesiącu)... nie wiem dlaczego ludzie od zawsze narzekali na te urządzenia... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
RafoX 233 Zgłoś post Napisano Marzec 13, 2015 Dziś padło na około godzinkę i jak wstało to się loty poprawiły Prędkość i margines szumu2.5Prędkość synchronizacji DSL w górę8568 Kb/s2.6Prędkość synchronizacji DSL w dół71202 Kb/s2.7Margines szumu w dół7.8 dB Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach