szefunio 2 Zgłoś post Napisano Grudzień 3, 2014 Witam. Mam nboxa i zablokowali uzytkowanie VOD dla IP spoza PL. Pytania mam 2. 1. Co, jak i gdzie działać z VPN i polskim IP? 2. Czy można tak skonfigurować, aby tylko nbox łaczył sie przez VPN a cała reszta (PC, TV, tel) normalnie, po staremu, bez VPN, bez utraty szybkości? Internet mam od UPC. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
blfr 225 Zgłoś post Napisano Grudzień 3, 2014 2. Czy można tak skonfigurować, aby tylko nbox łaczył sie przez VPN a cała reszta (PC, TV, tel) normalnie, po staremu, bez VPN, bez utraty szybkości? Można. Znajdujesz IP, z którym(i) chcesz się łączyć przez VPN-a, i dla nich ustawiasz trasę przez VPN-a, a reszta leci normalnie. Klienta OpenVPN uruchomisz nawet na routerze (OpenWRT), więc możesz to jednym ruchem zrobić dla całej swojej domowej sieci. Internet mam od UPC. UPC, ale poza Polską, tak? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
szefunio 2 Zgłoś post Napisano Grudzień 3, 2014 (edytowany) Tak.Router: Cisco EPC3925 UPC Ireland Skąd mam wiedzieć jakie IP mają serwery nc+ i hbo? ---------------------- Wymyśliłem cos takiego: Mam wolny router dlinka. Podlacze go pomiedzy router upc a dekoder nc+ W dlink ustawie polaczenie jako VPN PPTP jak tutaj Wykorzystam do tego VPN od vpnolnline Czy w takiej konfiguracji bedzie to działało zgodnie z moim założeniem? Edytowano Grudzień 3, 2014 przez szefunio (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
krysia5522 7 Zgłoś post Napisano Grudzień 4, 2014 Mozesz tez ze smart dns skorzystaćnp tego smartydns.com Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach