jasne 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 3, 2014 (edytowany) Z mojego serwera (exim,dovecot) wysyłam na serwer obcy email i otrzymuje bład: SMTP error from remote mail server after end of data:host relay1.fluidra.net [194.179.39.19]: 550 Denied by policy moj serwer nie jest w blacklist oraz ma ustawiony revers, spf inne serwery nie robią problemu ale ten jest dziwny gdzie szukac ? Edytowano Grudzień 3, 2014 przez jasne (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
_Maciej 42 Zgłoś post Napisano Grudzień 3, 2014 Na początek sprawdź to. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jasne 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 3, 2014 dzieki , ciekawe narzędzie mój wynik 9/10 jedyny problem to : "Twoja wiadomość nie została podpisana kluczem DKIM" ale czyżby to było problemem ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
blfr 225 Zgłoś post Napisano Grudzień 3, 2014 Może być, ale wątpię. Napisz na postmaster@ i zapytaj, co to za policy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jasne 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 9, 2015 ponawiam temat,, problem dalej istnieje dostaje zwrotki z kolejnych serwerów SMTP error from remote mail server after end of data:host poczta.eurocash.pl [193.105.251.21]: 550 Denied by policy wynik z https://www.mail-tester.com/daje mi 9/10 ... kurcze wszędzie maile dochodzą gmail i inne większe serwery poczty przyjmują ładnie wiadomości a tu mam ten problem... co moglę jeszcze zrobić w tej sprawie ? Proszę Was o pomoc bo już sam nie wiem gdzie szukać Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mmmm21 98 Zgłoś post Napisano Styczeń 9, 2015 Czy na pewno użytkownicy, do których wysyłana jest poczta, istnieją na serwerze docelowym?? Czasami tak się zachowują serwery pocztowe oparte na Exchange, gdy nie ma takiego użytkownika w domenie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Styczeń 10, 2015 (edytowany) Na tym serwerze co odbierana jest poczta jest blokada antyspamowa, system blokuje serwer jako spam i uznaje większość serwerów za spamujące np Gmail itp. To nie jest problem po stronie Twojego serwera, naprawić może to tylko admin z serwera odbiorczego poprzez mała zmianę konfiguracji na serwerze. Naprawa problemu to kilka minut pracy. Edytowano Styczeń 10, 2015 przez www.mzone.uk (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jasne 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 10, 2015 uzytkownicy istnieja oczywiscie. Kurcze rozumiem zeby to byl jeden serwer z wielu ale teraz widze ze sa to juz dwa serwery, co bedzie jesli sie okaze ze mam problem z wysylka do 5-10 serwerow ? do kazdego admin z tych serwerow mam prosic o zdjecie blokady ...? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Styczeń 10, 2015 Ten problem pojawił się chyba kilka dni temu, mieliśmy to samo na jednym naszym serwerze. Generalnie problem powinien dotyczyć wszystkich kont na serwerze, więc teoretycznie admin powinien być powiadomiony o problemie od swoich klientów. Z tego co widzę to jakiś relay, więc może obchodzą jakoś limity mailingowe, najlepiej napisz do admina gdzie mieści się serwer, wtedy będzie mógł dokładnie sprawdzić. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach