blfr 225 Zgłoś post Napisano Listopad 28, 2014 Mam bramkę VoIP Cisco SPA112 i ona wspiera jakieś szyfrowanie TLS. Jeśli dobrze rozumiem, to szyfrowany jest tylko kanał kontrolny (hasła, wybieranie numeru, etc), a nie sama rozmowa, ale to zawsze coś. Szukam dostawcy kompatybilnego z tym sprzętem i oferującego TLS. Najlepiej z serwerami w Warszawie i, oczywiście, niedrogimi rozmowami oraz tanim numerem w warszawskiej strefie numeracyjnej. Opłata za numer może być roczna, ale poza tym wolałbym uniknąć abonamentu. Gdyby jeszcze jednocześnie mogła być zalogowana bramka, a czasem też telefon komókowy (Android, CSipSimple), to już byłoby idealnie. Tak, żebym nie musiał kombinować z własnym Asteriskiem. Polecicie kogoś? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
furek 37 Zgłoś post Napisano Listopad 29, 2014 Potrzebujesz ruchu dla dużej terminacji czy tylko Ty sam ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
blfr 225 Zgłoś post Napisano Listopad 29, 2014 Nie wiem. Co to jest "duża" terminacja? Podejrzewam, że nie potrzebuję. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
furek 37 Zgłoś post Napisano Listopad 29, 2014 To wejdź sobie tutaj i zamów abonament. https://www.freeconet.pl/pl/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Listopad 29, 2014 Korzystałem kiedyś. Polecam. Jakość dobra, abonament chyba zerowy a za numer warszawski jakieś grosze płaciłem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
blfr 225 Zgłoś post Napisano Listopad 29, 2014 (edytowany) FCN wygląda świetnie, ale wspierają szyfrowanie? O TLS wspominają tylko w kontekście urządzeń, które sprzedają, nie swojej usługi. Wysłałem im maila. Edytowano Listopad 29, 2014 przez blfr (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kori 29 Zgłoś post Napisano Listopad 29, 2014 to jeszcze czeka cie sporo pytan do operatorówhttp://voip.zasms.pl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
blfr 225 Zgłoś post Napisano Listopad 29, 2014 Może FCN spełni wymagania. Jak nie, to chyba tak, przyspamuję ich. A na alt.pl.voip warto zapytać? Chyba z 10 lat usenetu nie używałem. Niesamowite, że jeszcze dycha. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
furek 37 Zgłoś post Napisano Listopad 29, 2014 Każdy operator wspiera SRTP. Więc spokojnie możesz wybrać bez problemu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach