Viva 4 Zgłoś post Napisano Listopad 26, 2014 Witam! Posiadam skrypt który wybiera dane z kolumny. Potrzebuję te dane wstawić do dokumentu html w ten sposób. <p align="center"><strong>Dane z kolumny: {dane}</strong></p> Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kori 29 Zgłoś post Napisano Listopad 26, 2014 (edytowany) ja uzywam tych funkcji dla div i span function changeDivText(id,txt){ changeDivText2=document.getElementById(id); changeDivText2.innerHTML = txt;}function changeSpanText(id,txt){ changeDivText2=document.getElementById(id); changeDivText2.innerHTML = txt;} Edytowano Listopad 26, 2014 przez kori (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kori 29 Zgłoś post Napisano Listopad 26, 2014 nie pisal ze to ma byc w php, tylko dane ze skryptu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Viva 4 Zgłoś post Napisano Listopad 26, 2014 UP Dokładnie. Skrypt php już mam który wyświetla dane z mysql. Muszę te dane wstawić jako zmienna w pliku html. Np. Wyświetlanie loginu użytkownika: <p align="center"><strong>{user_login}</strong></p> Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kori 29 Zgłoś post Napisano Listopad 26, 2014 musisz wyjaśnić jak te dane chcesz wstawićgdzie, w jakim języku je masz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Viva 4 Zgłoś post Napisano Listopad 27, 2014 Załóżny mam plik dodawanie.php który po odpaleniu wyświetla wynik 50. Ten wynik chcę wstawić w pliku index.html jako zmienna {wynik_dodawania} Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kori 29 Zgłoś post Napisano Listopad 27, 2014 nadal nic nie wiadomo, gdzie te zmienną trzymasz, w jakim języku Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Viva 4 Zgłoś post Napisano Listopad 27, 2014 Dziękuję. Można zamknąć. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Macsch 122 Zgłoś post Napisano Listopad 30, 2014 Twig http://twig.sensiolabs.org/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość l3szcz Zgłoś post Napisano Listopad 30, 2014 <?php $szablon = file_get_contents("index.html"); $stare = array("{login}"); $nowe = array($login); $wynik = str_replace($stare, $nowe, $szablon); echo $wynik; ?> Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Macsch 122 Zgłoś post Napisano Grudzień 1, 2014 <?php $szablon = file_get_contents("index.html"); $stare = array("{login}"); $nowe = array($login); $wynik = str_replace($stare, $nowe, $szablon); echo $wynik; ?> 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość l3szcz Zgłoś post Napisano Grudzień 1, 2014 Do you have a problem to me? Akurat to rozwiązanie, przynajmniej u mnie się sprawdziło A jeżeli chcesz wstawiać głupie obrazki z internetu - daruj sobie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Macsch 122 Zgłoś post Napisano Grudzień 3, 2014 Widocznie trzeba poprawić tych wszystkich ludzi którzy najwidoczniej się mylili, okazuje się że str_replace to najlepsza metoda na system szablonów w PHP. Mazel Tov. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach