JanowWEB 0 Zgłoś post Napisano Listopad 23, 2014 Witam, otwieram portal miejski, informacyjny. Czy domena regionalna jest podatna na pozycjonowanie i skuteczną reklamę? MIASTO.slask.pl. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
spindritf 240 Zgłoś post Napisano Listopad 23, 2014 Właściwe miasto w nazwie domeny trochę pomoże (ale już bardzo niewiele teraz). Natomiast regionalna domena wygląda po prostu słabo imho. Gdybym startował regionalny portal to albo zdecydowałbym się na tradycyjną nazwę (goniecbytomski.pl), coś oryginalnego .pl, albo w ogóle którąś z nowych domen (bytom.club). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
JanowWEB 0 Zgłoś post Napisano Listopad 23, 2014 Rozumiem, dzięki za opinię. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
chronos2 0 Zgłoś post Napisano Listopad 24, 2014 MIASTO.slask.pl - domeny regonalen są równie podatne na działania SEO jak inne. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BartłomiejJ 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 22, 2015 Domeny regionalne są tanie w utrzymaniu. Jeżeli chodzi o aspekty w zakresie SEO, kiedyś domeny były mocno monitorowane przez Google, ze względu na fakt działań pozycjonerów na tego typu domenach. Ale od ponad roku temat się uspokoił i można śmiało rejestrować domeny regionalne "bez obaw".Najlepiej mieć pakiet domen na zasadzie : nazwamiasto.pl (domena .pl) + nazwa.miasto.pl (domena regionalna).Pozdrawiam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cadprint 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 23, 2015 no właśnie ja także wybrałem domenę regionalną bo dużo tańsza jest w utrzymaniu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gnum.pl 4 Zgłoś post Napisano Styczeń 24, 2015 Domeny regionalne mają kilka zalet: 1. Bardzo tania w rejestracji 2. bardzo tania przy odnowieniu 3. przy lokalnym biznesie/portalu nazwa miast dobrze wygląda 4. domena regionalna może być również uzupełnieniem domeny .pl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
janD 0 Zgłoś post Napisano Luty 1, 2015 (edytowany) Właściwe miasto w nazwie domeny trochę pomoże (ale już bardzo niewiele teraz). Natomiast regionalna domena wygląda po prostu słabo imho. Gdybym startował regionalny portal to albo zdecydowałbym się na tradycyjną nazwę (goniecbytomski.pl), coś oryginalnego .pl, albo w ogóle którąś z nowych domen (bytom.club). Ja poszedłbym za radą i spróbował wykupić jakieś rozszerzenie z nowych domen globalnych. Regionalne kojarzą mi się z małymi serwisami, pierwszymi próbami zabawy z prowadzeniem strony internetowej. Może mam mylne spostrzeżenia. Zestawienie z domenami globalnymi może lepiej działać świadomościową, nazwa może zostać szybciej w pamięci. Edytowano Luty 1, 2015 przez janD (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach