mati92 0 Zgłoś post Napisano Listopad 20, 2014 Witam, chciałbym sprowadzić z USA server rack. Znalazłem firmę, która zajmuje się wysyłką do Polski sprzętu z USA. Niestety nie wiem jak z cłem. Czy ktoś sprowadzał podobne rzeczy z USA lub orientuje się ile wynosi stawka cła? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
seomajster 14 Zgłoś post Napisano Listopad 20, 2014 Bardziej bym się przejmował VAT niż cłem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Listopad 20, 2014 A czemu z USA?, napisz co potrzebujesz wyślemy Ci to z UK bez cła. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mati92 0 Zgłoś post Napisano Listopad 20, 2014 Bardziej bym się przejmował VAT niż cłem Z tego co czytałem VAT płacisz jeśli zamierzasz sprzedać serwer (tj wpuścić w obrót na rynku). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kori 29 Zgłoś post Napisano Listopad 20, 2014 nie ma znaczenia czy chce sprzedać Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mati92 0 Zgłoś post Napisano Listopad 20, 2014 Dzięki Panowie za pomoc. Mam już wszystkie informacje i kolorowo nie jest... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
RafoX 233 Zgłoś post Napisano Listopad 29, 2014 (edytowany) generalnie to jest loteria. Dostaje troche tego z Usa od ojca to wiem jak mniej wiecej to wyglada. Bezpieczniej jest jak ktos ci to wysle paczka morska nie jest tam wtedy to az tak monitorowane co plynie. Jako zawartosc niech ktos zadeklaruje artykuly szkolne/slodycze. Nie zdarzylo mi sie jeszcze aby taka paczke mi przechwycili. Tylko czas dlugi bo i 2-3 miesiace czekam za paczka. Lotnicza max 2tyg Edytowano Listopad 29, 2014 przez RafoX (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach