Mich@ł 0 Zgłoś post Napisano Listopad 17, 2014 Niestety potrzebuje jeszcze raz Waszej pomocy Wraz ze świeżą instalacją DirectAdmina otrzymałem najnowszą wersje PhpMyAdmin czyli 4.2.11. Wszystko fajnie ale z tego co widzę w wersji tej w panelu nawigacyjnym niestety nie ma paginacji. Bazy danych są co prawda grupowane po prefixach jednak jak przy dużej ilości baz danych z panelu nie da się za bardzo korzystać bo "ładuje" do panelu nawigacyjnego listę wszystkich baz ;/ Czy da się jakoś włączyć paginacje tak jak to było w starszych wersjach czyli wyświetla 100 baz na podstronę? Przeglądałem dokumentacje ale nie widzę tam nic co mogło by mi pomóc ;/ Z góry dzięki za pomoc. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
likufanele 77 Zgłoś post Napisano Listopad 18, 2014 Wchodzisz w "Ustawienia" (1), "Panel nawigacyjny" (2) i ustawiasz "Maksymalnie elementy na pierwszym poziomie" (3). Musisz mieć ustawione przechowywanie konfiguracji phpMyAdmin w bazie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mich@ł 0 Zgłoś post Napisano Listopad 18, 2014 likufanele, niestety ta opcja ogranicza jedynie ilość "gałęzi" na podstronie, a ja potrzebuje aby ograniczało również ilość baz danych wyświetlanych w gałęzi, tak jak to ma miejsce jeszcze w wersji 4.1.x. Czyli zakłądając że mam 1000 baz podpiętych pod jedno konto DA czyli znajdują się w jednej gałęzi. W najnowszej wersji phpmyadmin lista tych 1000 baz jest ładowana do panelu nawigacyjnego, zaś w starej wersji 4.1 jest włączona paginacja czyli wyświetla mi jedynie po 100 baz i jest możliwość wyboru podstrony. Na razie po prostu zmieniłem phpmyadmin na niższą wersje i działa ok. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach