jasiek07 0 Zgłoś post Napisano Listopad 17, 2014 Ktoś korzystał z ich dedyków? Polecacie? Moje pierwsze wrażenie nie za dobre, nie odpisali na maila. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
spindritf 240 Zgłoś post Napisano Listopad 17, 2014 Support OVH ogólnie nie zachwyca. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jasiek07 0 Zgłoś post Napisano Listopad 17, 2014 (edytowany) A czy panel do instalowania i zarządzania vpsów na serwerze jest w cenie, czy za dodatkową opłatą? Jest napisane tylko, że taki oferują, ale nie podali czy za darmo czy nie... No i jak serwery? Łącze? Edytowano Listopad 17, 2014 przez jasiek07 (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
NetMat 107 Zgłoś post Napisano Listopad 17, 2014 Panel masz namyśli proxmox'a ? serwery okej, łącze okej w OVH raczej na łącze nie można narzekać, zawszę dostępne, nawet na kababie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Suspect121 53 Zgłoś post Napisano Listopad 17, 2014 (edytowany) Mam tam jeden serwer dedykowany, ogółem jest bardzo dobrze ale jedynie pod warunkiem, że ze wszystkim radzisz sobie sam Jeżeli chodzi o awaryjność łącza czy zasilania to jest świetnie, na pewno nie będziesz w tej kwestii zawiedziony. W panelu jest do wyboru instalacja proxmoxa tak więc nie jest płatnie. Chyba, że licencję musisz kombinować we własnym zakresie. Nie wiem na jakiej licencji jest on udostępniany. Dokładnie dostępny jest "VPS Proxmox VE 3.3 (64bits)". Edytowano Listopad 17, 2014 przez Suspect121 (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jasiek07 0 Zgłoś post Napisano Listopad 17, 2014 (edytowany) Dzięki za opinie, Panel masz namyśli proxmox'a ? serwery okej, łącze okej w OVH raczej na łącze nie można narzekać, zawszę dostępne, nawet na kababie. Szczerze? To obojętnie. Któryś z łatwych w obsłudze, potrzebuję uruchomić kilka virtualnych na serwerze, wcześniej tego nie robiłem. Mam tam jeden serwer dedykowany, ogółem jest bardzo dobrze ale jedynie pod warunkiem, że ze wszystkim radzisz sobie sam Jeżeli chodzi o awaryjność łącza czy zasilania to jest świetnie, na pewno nie będziesz w tej kwestii zawiedziony. W panelu jest do wyboru instalacja proxmoxa tak więc nie jest płatnie. Chyba, że licencję musisz kombinować we własnym zakresie. Nie wiem na jakiej licencji jest on udostępniany. Dokładnie dostępny jest "VPS Proxmox VE 3.3 (64bits)". No właśnie. Szkoda, że mi nie odpisali to bym wiedział, a takto trzeba w ciemno brać.. Jakie prędkości ul/dl osiągasz? Edytowano Listopad 17, 2014 przez jasiek07 (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Suspect121 53 Zgłoś post Napisano Listopad 17, 2014 (edytowany) To zależy od łącza, na niektórych łączach zauważalne są dość restrykcyjne limity per sesja, np. po 10-20mbps. Między Sprint a SYS wygląda na to, że limitu nie ma. Wynik ze Sprint do SYS (test downloadu na serwerze z SYS): Żądanie HTTP wysłano, oczekiwanie na odpowiedź... 200 OKDługość: 209715200 (200M) [application/octet-stream]Zapis do: `test2'100%[=============================================================================================================================>] 209.715.200 14,8M/s w 12s2014-11-17 21:13:48 (16,5 MB/s) - zapisano `test2' [209715200/209715200] Wynik trochę niższy ponieważ aktualnie mam użycie 20Mbps downloadu i 25Mbps uploadu. Edytowano Listopad 17, 2014 przez Suspect121 (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach