unlimited 7 Zgłoś post Napisano Listopad 11, 2014 (edytowany) Witam. Kupiłem sobie serwer VPS KVM z Windows Server 2008 R2. Chciałbym wysłać trochę maili reklamowych, ponieważ promuje pewien program partnerski. Niestety nie wiem, co mam zainstalować na tym systemie, aby wysyłać je bez limitów kiedy chcę. Czy stworzenie własnego serwera SMTP załatwi sprawę? https://www.hmailserver.com/ Jeśli ma ktoś prostsze pomysły i łatwiejsze w realizacji to proszę pisać co i jak zrobić. Z góry dziękuje. Edytowano Listopad 11, 2014 przez unlimited (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
unlimited 7 Zgłoś post Napisano Listopad 12, 2014 Pomoże ktoś? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
RafoX 233 Zgłoś post Napisano Listopad 12, 2014 A do tego był ci potrzebny aż windows? nie wystarczy zwykły ubuntu + exim i jedziesz. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
unlimited 7 Zgłoś post Napisano Listopad 12, 2014 (edytowany) Nie znam się na Linux, dlatego zamówiem z Windows. Chcę tylko informacji, jakim programem to zrobić, czy potrzebna jest domena z hostingiem. Edytowano Listopad 12, 2014 przez unlimited (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
spindritf 240 Zgłoś post Napisano Listopad 12, 2014 (edytowany) Jakiejś domeny zasadniczo potrzebujesz, tak. I serwera pocztowego. Hostingu nie. To tyle. Ja też bym polecał Ubuntu+Exim. Na windowsie się raczej takich rzeczy nie stawia. Edytowano Listopad 12, 2014 przez spindritf (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
unlimited 7 Zgłoś post Napisano Listopad 12, 2014 Następnym razem zamówię z Linuxem jak jest łatwiej. Na razie proszę o informacje jak wysyłać e-maile bez limitu na VPS Windows. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
unlimited 7 Zgłoś post Napisano Listopad 13, 2014 (edytowany) Otrzymam jakieś info? Jak nie w temacie to na PW. Edytowano Listopad 13, 2014 przez unlimited (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
PapaSmerf 497 Zgłoś post Napisano Listopad 13, 2014 http://www.howtoforge.com/howtos/email Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
unlimited 7 Zgłoś post Napisano Listopad 13, 2014 To mi nic nie mówi, bo mi chodzi na Windows. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
PapaSmerf 497 Zgłoś post Napisano Listopad 13, 2014 Google.pl => smtp windows. Znajdziesz sporo. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
unlimited 7 Zgłoś post Napisano Listopad 15, 2014 (edytowany) Chcę włączyć serwer SMTP na VPS, ale gdy chcę dodać rolę nie ma go na liście do wyboru, jak inaczej go dodać? Edytowano Listopad 15, 2014 przez unlimited (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pan Kot 1535 Zgłoś post Napisano Listopad 16, 2014 Stary, jak nie masz pojęcia na temat VPSów to zatrudnij kogoś kto albo cię nauczy, albo zrobi to za ciebie. Na forum o ile owszem uzyskuje się pomoc dotyczącą konkretnego problemu, o tyle NIKT nie będzie cię uczył od początku do końca jak coś zrobić, to nie forum charytatywne. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach