wiktoriano 0 Zgłoś post Napisano Listopad 10, 2014 Witam Mam wykupioną domenę na nazwa.pl oraz VPS na speedhost.pl Admin postawił mi tam EHCP, coś takiego jak direct admin tylko darmowe. Mam problem z konfiguracją DNS na nazwa.pl, próbuję to zrobić od kilku dni i nie dochodzi poczta, wysłać się da. Jak to mam w końcu zrobić? przeleciałem już dziesiątki stron i nic angelswot.com.pl 3600 A IP VPS'a angelswot.com.pl 3600 MX angelswot.com.pl Coś trzeba jeszcze skonfigurować na vps? Czy może w mx mam wpisać adres vps'a? i skąd go wziąć jak mx nie przyjmuje ip. help Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bybunny 540 Zgłoś post Napisano Listopad 10, 2014 Skoro admin tobie postawił czemu nie zapytasz jego dlaczego zrobił tobie krzywdę? Jeżeli chcesz korzystać dłużej z tego VPS-a na pewno zmień panel na np zpanel. Tam przynajmniej jest to do ogarnięcia na bezpiecznych zasadach. napisz do admina by tobie to zmienił ponieważ EHCP jest prosty ale przede wszystkim jest stary i nie koniecznie bezpieczny. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wiktoriano 0 Zgłoś post Napisano Listopad 10, 2014 (edytowany) Napisałem do niego, ale długi weekend jest i nie odpisuje. Napiszę też o zmianę na zpanel No i jak w końcu ustawić te DNS'y? Edytowano Listopad 10, 2014 przez wiktoriano (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bybunny 540 Zgłoś post Napisano Listopad 10, 2014 Tak zpanel jest darmowy i zdecydowanie lepszy. Ustawienia DNS otrzymasz w domyślnej konfiguracji. Musisz zrozumieć że EHCP jest już starszym panem popychanym przez deweloperów z Afryki. Więc pomaganie w ustawieniach czegoś co i tak za chwilę się wysypie mija się z celem. Jeżeli ktoś się znajdzie kto poprowadzi ciebie przez cały proces sprawdzając wszystkie za i przeciw to będziesz miał po prostu szczęście w nieszczęściu. Chwilowe korzyści to jednak nie korzyści w obliczu tych długoterminowych. Prawda? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wiktoriano 0 Zgłoś post Napisano Listopad 10, 2014 Troszkę przeanalizowałem temat i chyba masz rację i się skuszę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wiktoriano 0 Zgłoś post Napisano Listopad 11, 2014 Jakie komendy trzeba wykonać przed instalacją zpanel żeby instalacja zpanel ruszyła? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wiktoriano 0 Zgłoś post Napisano Listopad 11, 2014 (edytowany) Udało się mi zainstalować zpanel Dopiero zaczynam zabawę z linuxem aczkolwiek to nie jest pierwsza moja instalacja ani nie ostatnia. Zawsze jak jakieś komendy wpisywałem to albo przechodziło albo błąd wyskakiwał, a przy tej komendzie nic:( dlaczego? http://www.zpanelcp.com/download/ pierwsza komenda Jak w końcu ustawić te dns'y? Do instalacji zpanel korzystałem z http://zvps.uk/zpanelx/installers/ubuntu-12-04 Nie rozumiem, to w wykupionej domenie mam ustawić dns i zpanel też? bo trafiłem na DNS menager. Bo w tym DNS menager jest też ns1, ns2, nie wiem czy dać Add new record, żeby nie zepsuć tego. Dodatkowo nie da się wysłać emaila, błąd smtp - nie można nawiązać połączenia z serwerem Może ktoś pomóc? Edytowano Listopad 11, 2014 przez wiktoriano (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
RafoX 233 Zgłoś post Napisano Listopad 12, 2014 (edytowany) Daj tak: wget https://raw.github.com/zpanel/installers/master/install/Ubuntu-12_04/10_1_1.sh Potem: chmod +x 10_1_1.sh I na koniec: ./10_1_1.sh Instalacja ruszy bez problemu. Edytowano Listopad 12, 2014 przez RafoX (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
RafoX 233 Zgłoś post Napisano Listopad 12, 2014 Ewentualnie napisz do mnie to dam ci skrypt i odpalisz sobie to na Debianie 7 z php5.4 bo w standardzie jest 5.3 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wiktoriano 0 Zgłoś post Napisano Listopad 14, 2014 Szczególne podziękowania dla RafoX za instalację i konfigurację Mnie zawsze jakiś błąd wyskakiwał Gdyby więcej było takich ludzi, to świat byłby inny. RafoX jesteś WIELKI! DZIĘKI! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach