kacper3355 0 Zgłoś post Napisano Październik 30, 2014 (edytowany) Witam. Zabieram się za optymalizacje strony i jedną z pierwszych rzeczy jaką chciałbym zrobić, jest zainstalowanie pluginu cache. Próbowałem już naprawdę wielu (m.in W3 Total Cache, WP Fastest Cache, WP Super Cache) ale problem w tym, że żadna z nich nie działa. Pluginy nie wyrzucają żadnych błędów (tylko raz WP Super Cache coś tam wspomniał - niestety nie pamiętam co, po ponownej instalacji już nic nie pokazuje). Każdy da się włączyć bez problemu, ale nic nie robią (nie widać wzrostu wydajności, Google Page Speed też nie notuje wzrostu punktów). Ktoś wie dlaczego się tak dzieje? Na innych stronach nie miałem z tym problemu (szablon na 100% nie jest problemem, na innej instalacji działał). Moja strona - KLIK Z góry dziękuje za jakąkolwiek pomoc Edytowano Październik 30, 2014 przez kacper3355 (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
regdos 1848 Zgłoś post Napisano Październik 30, 2014 Prawa do zapisu cache? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kacper3355 0 Zgłoś post Napisano Październik 30, 2014 Możesz trochę jaśniej? Nic raczej nie zmieniałem w ustawieniach. Na innych instalacjach wszystko działało ok. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
regdos 1848 Zgłoś post Napisano Październik 31, 2014 Chodzi mi o to, że może wtyczki nie mają prawa do zapisu do katalogu gdzie chcą ten cache zapisać. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kacper3355 0 Zgłoś post Napisano Październik 31, 2014 A jak to sprawdzić? Jestem trochę zielony w tych sprawach. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kacper3355 0 Zgłoś post Napisano Listopad 1, 2014 Zoptymalizowałem obrazy i strona uzyskała wynik 83 punkty w page speed. Mimo to nadal wydaje mi się że muli i jednak bez pluginu cache się nie obejdzie. @regdos Jeśli chodziło ci o define('ENABLE_CACHE', TRUE); w pliku wp-config.php, to tak, jest włączone. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kacper3355 0 Zgłoś post Napisano Listopad 1, 2014 (edytowany) Zainstalowałem jeszcze raz WP Super Cache i plugin zwrócił taką informacje: Dodam, że po zainstalowaniu pluginu Google Page Speed pokazuje mniejszą liczbę punktów (1-3), a strona jak muliła, tak muli. Edytowano Listopad 1, 2014 przez kacper3355 (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach