MarekJJ 0 Zgłoś post Napisano Październik 29, 2014 Witam, Mam problem z uruchomieniem php na vps od homeloud. Serwer stoi na centos 6 z parallels panel. Wszystko wydaje się uruchomione (php w wersji 5.3.3), w vhost mam międy innymi wpis: <Files ~ (\.php$)> SetHandler None AddHandler php-script .php Options +ExecCGI </Files> Natomiast przy próbie wejścia na link ze skryptem php przeglądarka zaczyna go pobierać (nie jest przetwarzany po stronie serwera). Przy da się kazda pomoc, może ktoś przechodził to już wcześniej. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bermut 18 Zgłoś post Napisano Październik 29, 2014 (edytowany) Po przejęciu forum przez nazwa.pl i zmianach w regulaminie zdecydowałem się usunąć wszystkie swoje posty. Cześć. Edytowano Wrzesień 20, 2017 przez linoskoczek (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Rexikon 0 Zgłoś post Napisano Październik 29, 2014 Sprawdź w cli czy wgl masz te php, komendą "php -v" Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bybunny 540 Zgłoś post Napisano Październik 29, 2014 Witam, Mam problem z uruchomieniem php na vps od homeloud. Serwer stoi na centos 6 z parallels panel. Wszystko wydaje się uruchomione (php w wersji 5.3.3), w vhost mam międy innymi wpis: SetHandler None AddHandler php-script .php Options +ExecCGI Natomiast przy próbie wejścia na link ze skryptem php przeglądarka zaczyna go pobierać (nie jest przetwarzany po stronie serwera). Przy da się kazda pomoc, może ktoś przechodził to już wcześniej. Jeżeli nic nie grzebałeś z poziomu konsoli to wszystko musi działać zaraz po instalacji. Proponuję zaktualizować PHP przynajmniej 5.4 lub zainstalować kilka wersji PHP z użyciem innych źródeł jak domyślnie stosuje Plesk. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach