lukezord 7 Zgłoś post Napisano Październik 28, 2014 (edytowany) Witam, mam pytanie odnośnie tworzenia subdomen w bind9, mianowicie: mam domenę: domena.pl chcę stworzyć subdomenę ts.domena.pl która kieruję do 1.2.3.4:1234 jeśli dodam wpis do /etc/bind/domena.plrozwiązanie: ts IN A 1.2.3.4 _ts. _udp.domena.pl 3600 IN SRV 10 5 1234 ts.domena.pl Edytowano Październik 28, 2014 przez lukezord (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
spindritf 240 Zgłoś post Napisano Październik 28, 2014 Serial zinkrementować(?). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lukezord 7 Zgłoś post Napisano Październik 28, 2014 (edytowany) działa update w pierwszym poście jak by ktoś potrzebował kiedyś Edytowano Październik 28, 2014 przez lukezord (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
spindritf 240 Zgłoś post Napisano Październik 28, 2014 No ten srv możesz dodać, jeśli chcesz, ale nie o to mi chodziło. Blisko początku pliku strefy, w SOA, masz serial. Musisz go zwiększyć o 1 po każdej zmianie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lukezord 7 Zgłoś post Napisano Październik 28, 2014 (edytowany) No ten srv możesz dodać, jeśli chcesz, ale nie o to mi chodziło. Blisko początku pliku strefy, w SOA, masz serial. Musisz go zwiększyć o 1 po każdej zmianie. widzisz o tym nie pomyślałem, no nic teraz to zrobiłem coś złego się stanie jeżeli zresetowałem i poźniej to poprawiłem i znowu zresetowałem? Edytowano Październik 28, 2014 przez lukezord (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach