zoxovsky 9 Zgłoś post Napisano Październik 27, 2014 Siemka, Zainstalowałem narzędzie na swoim VPS nmap, tylko mam pytanie, jak sprawdzić port zablokowane/odblokowane. Ogólnie jakiś poradnik dot. tego. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
spindritf 240 Zgłoś post Napisano Październik 27, 2014 man nmap http://nmap.org/docs.html nmap -T Aggressive -P0 -sT -p 1-65535 ip_lub_host_tutaj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zoxovsky 9 Zgłoś post Napisano Październik 27, 2014 man nmap http://nmap.org/docs.html nmap -T Aggressive -P0 -sT -p 1-65535 ip_lub_host_tutaj Dzięki serdeczne, a komenda na otwarcie np portu 30033 jak będzie to wyglądać ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
spindritf 240 Zgłoś post Napisano Październik 27, 2014 nmap nie otwiera portów. Chcesz sprawdzić, czy port jest otwarty? nmap host_tutaj -p numer_portu_tutaj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zoxovsky 9 Zgłoś post Napisano Październik 27, 2014 Tak i zarazem otworzyć go, czym mogę to zrobić ? Błąd przy tej formułce. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
spindritf 240 Zgłoś post Napisano Październik 27, 2014 Co to za VPS? Pokaż ifconfig Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zoxovsky 9 Zgłoś post Napisano Październik 27, 2014 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
spindritf 240 Zgłoś post Napisano Październik 27, 2014 Spróbuj nmap --unprivileged -P0 5.135.146.41 -p 30033ale Ty skanujesz sam siebie? To użyj netstat -tulpn Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zoxovsky 9 Zgłoś post Napisano Październik 27, 2014 No jest zamknięty, czym mam ten port otworzyć ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
spindritf 240 Zgłoś post Napisano Październik 27, 2014 Jak uruchomisz teamspeaka (bo pewnie o to chodzi?), to on sobie ten port otworzy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zoxovsky 9 Zgłoś post Napisano Październik 27, 2014 No dobra, faktycznie miałeś rację. Ale port 2008 już nie jest otwarty a dokładnie właśnie teraz mi o ten chodzi. Bo w kółko serwer mi się wyłącza a na forum teamspeak skierowali mnie aby otworzyć ten port 2008 dokładnie : Make sure your server can connect to accounting.teamspeak.com and that port 2008 is not blocked. Czyli tak jak wspomniałem czym mam port otworzyć. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Łukasz Ostrowski 593 Zgłoś post Napisano Październik 27, 2014 Pokaż iptables -L. Być może ktoś na matce Ci go zablokował lub na fw Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zoxovsky 9 Zgłoś post Napisano Październik 27, 2014 Nie wiem czy to tak ma wyglądać ale nie znam się na iptables. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Łukasz Ostrowski 593 Zgłoś post Napisano Październik 27, 2014 A co zwraca wget -qO- portquiz.net:2008 ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
spindritf 240 Zgłoś post Napisano Październik 27, 2014 Włącz teamspeaka i pokaż netstat -tulpn. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zoxovsky 9 Zgłoś post Napisano Październik 27, 2014 Niby zwraca, że ok ale potrzebuję do tego : accounting.teamspeak.com:2008 Po wpisaniu zamiast portquiz.net konsola łapie zwiecha i to na tyle. A port i tak jest zablokowany tak czy inaczej : Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zoxovsky 9 Zgłoś post Napisano Październik 27, 2014 To ktoś wie jak mam odblokować port 2008 ?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość l3szcz Zgłoś post Napisano Październik 28, 2014 A próbowałeś w firewallu? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Październik 28, 2014 A czy na screenie nie widać że ma odblokowany port? Jest git tylko zdaje się coś przy konfiguracji pomylił. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach