Albert86 0 Zgłoś post Napisano Październik 20, 2014 (edytowany) witajcie, potrzebuję zasilacz, który w przyszłości da radę z i7 itp. max 200zł znalazłem http://allegro.pl/silentiumpc-deus-g1-600w-80-bronze-zasilacz-atx-i4680633114.html Edytowano Październik 20, 2014 przez Albert86 (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
behemoth 230 Zgłoś post Napisano Październik 20, 2014 Jak już potrzebujesz tyle watów, to lepiej coś od chiefteca: http://allegro.pl/zasilacz-chieftec-gps-700a8-700w-80-i4683458734.html Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Albert86 0 Zgłoś post Napisano Październik 20, 2014 Właśnie nie wiem ile potrzebuję, chcę coś aby mi w przyszłości dało radę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
geekboy68k 20 Zgłoś post Napisano Październik 20, 2014 Konfiguracja peceta? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Albert86 0 Zgłoś post Napisano Październik 20, 2014 (edytowany) Obecnie mój zestaw ciągnie z 300W, ale chcę coś przyszłościowego więc obecna konfiguracja nie ma znaczenia, chcę niedługo złożyć coś na i5 i potrzebny mi zasilacz bo ten już ledwo zipie (ma 2 lata i jakis noname) Edytowano Październik 20, 2014 przez Albert86 (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
geekboy68k 20 Zgłoś post Napisano Październik 20, 2014 Zasilacz dobiera się pod konkretną konfigurację, nie na zapas. Dopóty, dopóki nie podasz dokładnych parametrów komputera, nie będziemy mogli zaproponować niczego sensownego, co spełni Twoje oczekiwania. Liczba W nie jest wyznacznikiem za***istości zasilacza - pod względem zużycia energii panuje raczej tendencja spadkowa. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pan Kot 1535 Zgłoś post Napisano Październik 21, 2014 (edytowany) Liczba W jest wyznacznikiem za***istości zasilacza, bo zasilacz 700 W pracujący na 40% da sobie lepiej radę i będzie dłużej sprawny niż 330 W obciążony na blisko 100%. Poza tym zasilacz też nie pobiera tyle prądu ile ma zadeklarowane, a tyle ile potrzeba w danym momencie. Edytowano Październik 21, 2014 przez Archi (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
geekboy68k 20 Zgłoś post Napisano Październik 21, 2014 Więc niech kupi Chiefteca GPM-1250C. 1,25 kW. Za 3-4 lata, przy pierwszej modernizacji sprzętu, zasili nim kompy w całym osiedlu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pan Kot 1535 Zgłoś post Napisano Październik 21, 2014 (edytowany) Nie rozumiesz, że chodzi o stabilność i zapas, a nie przesadę. Jeśli ktoś już kupuje zasilacz, a potrzebuje mocy X to nie kupuje X + 1 tylko 2X. Opłacalność kończy się przy mniejszym jak 50% obciążeniu zasilacza, bo to już nie robi większej różnicy, a w najbliższej przyszłości nie zapowiada się na dwukrotnie zwiększony pobór mocy. Z kolei zapas, który uzyskamy nie dość że może przydać się w najbliższej przyszłości, to i zasilacz odciąży bo nie będzie musiał pracować z pełną mocą. Edytowano Październik 21, 2014 przez Archi (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach