enimen 0 Zgłoś post Napisano Październik 16, 2014 Mam pewien problem. Hosting domeny mam gdzie indziej niż VPS i aby zrobić przekierowanie na VPS mogę to zrobić tylko przy pomocy dns. Potrzebuję ustawić przekierowanie na IP/test/test.php Jak się domyślam muszę utworzyć na VPS dns. Znalazłem tutaj pewien poradniek: http://porady-vps.nazwa.pl/debian-instalacja-i-konfiguracja-serwera-dns/ Czy to pownno zadziałać? Chyba, że ktoś tutaj mi pomoże i napisze jak to zrobić. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
spindritf 240 Zgłoś post Napisano Październik 16, 2014 Nie, nie musisz uruchamiać własnego serwera DNS. Dodaj tylko do tej domeny rekord A wskazujący adres IP Twojego VPS-a. Potem skonfiguruj serwer www na VPS-ie, żeby obsługiwał domenę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kszysiu 136 Zgłoś post Napisano Październik 16, 2014 Musisz przekierować na IP serwera rekord A domeny.wtedy twoja strona będzie pod adresem domena.pl/test/test.phpJesli chcesz aby było samo domena.pl musisz skonfigurować odpowiednio "Virtualhost".Jeśli masz serwer www Apache to szukaj w goglach:apache virtual host Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach