likufanele 77 Zgłoś post Napisano Październik 16, 2014 Witam. Orientujecie się może czy jakaś firma oferuje VPS-y, gdzie systemy możliwe do wgrania mają preinstalowany gotowy LAMP + pocztę? Chodzi mi o możliwość szybkiego postawienia systemu bez konieczności żmudnej instalacji całego stosu do webhostingu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bybunny 540 Zgłoś post Napisano Październik 16, 2014 OVH i DigitalOcean - patrząc na stosunek jakość/cena Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.ionic.pl 535 Zgłoś post Napisano Październik 16, 2014 u nas - nawet z direct admin itp. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lokator 137 Zgłoś post Napisano Październik 16, 2014 Oczywistym jest, że OVH : ) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
NetDC.pl 27 Zgłoś post Napisano Październik 16, 2014 Zachęcamy do zapoznania się z naszą ofertą "Innowacyjny VPS z DirectAdmin": https://www.netdc.pl/innowacyjny-vps-z-directadmin,23.html Usługa posiada w pełni przygotowane, natychmiast gotowe do pracy środowisko. Obsługa poszczególnych składowych systemu (tworzenie kont pocztowych, baz danych, zmiany wersji parsera PHP, etc.) dostępna jest w postaci intuicyjnego panelu administracyjnego DirectAdmin. Zapraszamy! https://www.netdc.pl/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Październik 16, 2014 (edytowany) Zapraszam do naszej oferty, gotowy serwer w ofercie naszego Hostingu Dedykowanego: http://www.mzone.uk/pro-managed Przy płatności rocznej aż 50% zniżki na hasło: WHTZone Zniżkę można otrzymać po złożonym zamówieniu na chacie u operatora lub korzystając z naszego helpdesku (należy podać numer zamówienia). W pakiecie otrzymujesz: Codzienną kopię zapasową Monitoring 24/7 (przedziale czasowym co 30 sekund!). Wszystkie nasze systemy są monitorowane poprzez dwa niezależne systemy monitorujące Panel Directadmin PL Pakiet Administracyjny w opcji Basic: http://www.mzone.uk/administracja W przypadku pytań zapraszam do kontaktu. Uwaga, serwery nie są przeznaczone pod serwery gier typu Minecraft, pod takie usługi oferujemy serwery w opcji KVM: http://www.mzone.uk/kvm-uk Edytowano Październik 16, 2014 przez www.mzone.uk (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość l3szcz Zgłoś post Napisano Październik 17, 2014 (edytowany) Do LAMPa wliczasz także pocztę? Polecam kupić VPS jakikolwiek i zainstalować zPanel lub ispConfig. Nawet jak jesteś takim leniem, że Ci się zwyczajnie nie chcę klikać i panel ma zrobić wszystko za Ciebie myślę, że lepszą opcją jest właśnie zainstalowanie w/w oprogramowania - przynajmniej się nauczysz a i korzyść będziesz z tego bo z pewnością będzie działać (polecam howtoforge.com) Edytowano Październik 17, 2014 przez l3szcz (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
likufanele 77 Zgłoś post Napisano Październik 17, 2014 (edytowany) Do LAMPa wliczasz także pocztę? Genralnie nie, ale tu pytałem o LAMP + pocztę... Polecam kupić VPS jakikolwiek i zainstalować zPanel lub ispConfig. Właśnie tego chcę uniknąć, a ISPConfig znam bardzo dobrze. Nawet jak jesteś takim leniem, że Ci się zwyczajnie nie chcę klikać i panel ma zrobić wszystko za Ciebie myślę, że lepszą opcją jest właśnie zainstalowanie w/w oprogramowania - przynajmniej się nauczysz a i korzyść będziesz z tego bo z pewnością będzie działać (polecam howtoforge.com) Tu nie chodzi o lenistwo tylko o czas. Czasami potrzebuję coś na szybko przetestować na nowej domenie i świeżej konfiguracji, co potem przenoszę już tylko na produkcję. Instalacja ISPConfig to co najmniej godzina copypastowania poleceń z howtoforge, co po raz n-ty raz z kolei już tak nie bawi. Postawienie systemu z gotowego obrazu to góra 5 minut. Dzięki wszystkim za odpowiedzi. Wygląda na to, że droplety w Digital Ocean z rozliczaniem za zużycie to jest to co mi idealnie będzie pasowało. Edytowano Październik 17, 2014 przez likufanele (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
spindritf 240 Zgłoś post Napisano Październik 17, 2014 Tu nie chodzi o lenistwo tylko o czas. Czasami potrzebuję coś na szybko przetestować na nowej domenie i świeżej konfiguracji, co potem przenoszę już tylko na produkcję. Jeśli tak, to weź dowolnego chmurowego dostawcę (Digital Ocean na przykład) i napisz raz playbook dla Ansible (albo recipe dla Chefa, etc), który konfiguruje serwer tak, jak masz skonfigurowany serwer produkcyjny. Wtedy uruchamiasz tylko serwer (może nawet przez API), odpalasz ansible, czekasz chwilę i masz gotowy serwer testowy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bermut 18 Zgłoś post Napisano Październik 17, 2014 (edytowany) Po przejęciu forum przez nazwa.pl i zmianach w regulaminie zdecydowałem się usunąć wszystkie swoje posty. Cześć. Edytowano Wrzesień 20, 2017 przez linoskoczek (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tym 205 Zgłoś post Napisano Październik 17, 2014 Dokladnie, swego czasu ispconfig z konfiguracja z pliku .sh instalowal mi sie okolo 5-10 minut, jedyne co robilem to wklepywanie danych na koncu instalacji. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bybunny 540 Zgłoś post Napisano Październik 17, 2014 Witam. Orientujecie się może czy jakaś firma oferuje VPS-y, gdzie systemy możliwe do wgrania mają preinstalowany gotowy LAMP + pocztę? Chodzi mi o możliwość szybkiego postawienia systemu bez konieczności żmudnej instalacji całego stosu do webhostingu. Ok, rozumiem że wybrałeś polecane DigitalOcean i to jest jak najbardziej dobra decyzja z wielu powodów, których wymieniać nie trzeba. A z drugiej strony mi się po prostu nie chce pisać. Wspomniałeś coś o szybkim przetestowaniu jakiejś tam konfiguracji co przecież jak sama forma wskazuje wymaga jakiejś ingerencji z twojej strony by ja stworzyć. Może po prostu chodzi o wysłanie sporej ilości poczty i zamknięcie tematu przeskakując na kolejny serwer. Krótko mówiąc spam. Nie widzę innego racjonalnego wytłumaczenia tym bardziej że pasowało tobie rozliczenie które używa DigitalOcean. Patrząc na wypowiedzi innych o sposobie instalacji są to świetne rozwiązania ale nie odpowiadają tobie bo są świetne tylko myślę że z góry założonego przeznaczenia. No nic tylko tyle chciałem napisać. Miłego wieczoru. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach