ajsss 0 Zgłoś post Napisano Październik 9, 2014 Witam, Mam problem z wysłaniem wiadomości do moich kontrahentów którzy mają pocztę na home.pl Mój serwer pocztowy to qmail Dostaje taki komunikat: TLS connect failed: error:140943FC:SSL routines:SSL3_READ_BYTES:sslv3 alert bad record mac; Niby jest jakieś rozwiązanie: http://serverfault.com/questions/559536/tls-connect-failed-error140943fcssl-routinesssl3-read-bytessslv3-alert-bad Ale ono nie działa, bynajmniej u mnie. Tworzę katalog tlshosts wewnątrz katalogu /var/qmail/control tam tworzę plik exhaustivelist nadaje prawa dla katalogu i pliku, restart qmail i nic, home.pl odrzuca pocztę, dodam może że tylko z nimi jest problem. Taka duża firma i nie wspiera transmisji TLS pomiędzy serwerami? Czy ktoś może miał podobny problem? Pozdrawiam, Ajsss Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ajsss 0 Zgłoś post Napisano Październik 15, 2014 Już sobie poradziłem, można usunąć temat. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
spindritf 240 Zgłoś post Napisano Październik 15, 2014 To świetnie, może byś napisał jak? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ajsss 0 Zgłoś post Napisano Październik 15, 2014 W pliku /var/qmail/control/tlsserverciphers wklepałem: HIGH:MEDIUM:!SSLv2:!ADH:!aNULL:!eNULL:!NULL:!LOW to co było wcześniej wywaliłem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach