Dexieco 6 Zgłoś post Napisano Październik 8, 2014 A więc zakupiłem sobie serwerek z ofery kimsufi, wszystko ładnie pięknie, zapłaciłem kartą, dostałem potwierdzenie oraz info że musze przesłać skan dokumentów. Przesłałem skan najpierw na mail podany od nich wraz z opisem, potem na validation@ovh.net i od kilku dni Cisza..Powie mi ktoś jak zrobić tą aktywację albo gdzie uderzyć, polski oddział ovh wysyła mnie do forum.kimsufi.com, ze tam mam załączyć skan. Poradzi ktoś coś ;p ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tgx 575 Zgłoś post Napisano Październik 8, 2014 A Powie mi ktoś jak zrobić tą aktywację albo gdzie uderzyć, polski oddział ovh wysyła mnie do forum.kimsufi.com, ze tam mam załączyć skan. Serio kazali załączyć skany dokumentów na forum publicznie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Październik 8, 2014 "Przesłałem skan najpierw na mail podany od nich wraz z opisem" - jaki był to mail? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
geekboy68k 20 Zgłoś post Napisano Październik 8, 2014 (edytowany) Serio kazali załączyć skany dokumentów na forum publicznie? Nie zdziwiłbym się tak samo, jak nie zdziwiłbym się, gdyby pomimo braku przesłania dokumentów, zamówienie zostało zaakceptowane... Przez 3 tygodnie prosiłem na forum (temat kilkukrotnie podbijany) o wystawienie faktury korygującej na VAT 0%, gdyż ta przesłana mi przez system miała stawkę 20-procentową. Oczywiście reakcji zero. Edytowano Październik 8, 2014 przez geekboy68k (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dexieco 6 Zgłoś post Napisano Październik 8, 2014 "Przesłałem skan najpierw na mail podany od nich wraz z opisem" - jaki był to mail? support@ovh.com oraz validation@ovh.net, a polski oddział odpowiada mailowo że #1 Witam, Pytania dotyczące usługi Kimsufi prosimy przesyłać na forum tej usługi (forum.kimsufi.com). Oferta Kimsufi jest proponowana tylko przez francuski oddział OVH. Pozdrawiam Aneta Waliszek Dział Handlowy Biuro Obsługi Klienta - pomoc@ovh.pl - 801 014 487 / 71 750 02 87 Witam, w prawie zamówienia 31670543 (serwer Kimsufi) prosimy się kontaktować ze wsparciem dla tej oferty na stronie http://forum.kimsufi.com/ OVH.PL nie świadczy supportu dla ofert Kimsufi. Pozdrawiam Rafał Maciaszczyk Dział Handlowy Biuro Obsługi Klienta - pomoc@ovh.pl - 801 014 487 / 71 750 02 87 , a telefoniczne żebym założył temat na forum.kimsufi.com i tam zamieścił skany.. Porażka.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
spindritf 240 Zgłoś post Napisano Październik 8, 2014 I jak zapytałeś, czy serio sugerują, żebyś opublikował w Internecie skany swoich dokumentów, to co powiedzieli? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Październik 8, 2014 Ale ja tam nigdzie nie widzę informacji żeby wstawić na forum dokumenty? Tam masz się tylko skontaktować Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dexieco 6 Zgłoś post Napisano Październik 8, 2014 (edytowany) Ale ja tam nigdzie nie widzę informacji żeby wstawić na forum dokumenty? Tam masz się tylko skontaktować Telefonicznie mnie poinformowano abym założył temat na forum, załączył skan dokumentów, i ktoś napewno mi z tamtejszej administracji pomoże i skan szybko zostanie zweryfikowany. . Śmieszne to dla mnie, poczekam do czwartku, potem będę wnioskował o zwrot pieniędzy ew. zgłosżę sprawę na Policję bo to przestaje być zabawne, pomimo tego że to niskobudżetówka to pieniędzmi nie sram. Edytowano Październik 8, 2014 przez Dexieco (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
spindritf 240 Zgłoś post Napisano Październik 8, 2014 lol! Skargę na policję Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dexieco 6 Zgłoś post Napisano Październik 8, 2014 lol! Skargę na policję Jakoś nie sram za przeproszeniem pieniędzmi, a nie zamierzam również czekać tydzień, dwa a potem miesiąc .na coś za co zapłaciłem, brałem kiedyś serwery w kimsyfie i nie miałem żadnych problemów, dopiero teraz. A potrzebuje pilnie maszyny pod pewien startup . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Październik 8, 2014 Jakbyś cenił swój czas i pieniądze, to wziąłbyś serwer z normalnej oferty OVH, czy to pro, czy VPS, czy nawet z tysiąca innych firm. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pekus 31 Zgłoś post Napisano Październik 8, 2014 potem będę wnioskował o zwrot pieniędzy ew. zgłosżę sprawę na Policję bo to przestaje być zabawne Nie zapomnij napisać nam co ugrałeś na komisariacie...albo napisz nam co dokładnie chcesz zgłosić... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dexieco 6 Zgłoś post Napisano Październik 9, 2014 (edytowany) Nie zapomnij napisać nam co ugrałeś na komisariacie...albo napisz nam co dokładnie chcesz zgłosić... Jak wróce do PL a to +/- 2 tygodnie i jeżeli w tym czasie nie dostanę zamówionej i zapłaconej usługi to będe wnioskował o zwrot pieniędzy, a potem zgłoszenie o wyłudzenie pieniędzy. Będe na dniach rozmawiał jeszcze ze znajomym prawnikiem. Bo pisali że mam 24 godziny na wysłanie dokumentów, a 24 godziny mineły, dokumenty poszły a serwera nie ma . @Miłosz, poszedłem tym razem na łatwizne .. I to był bład, aktualnie siedze za granicą i nie mam wielkiego pola do popisu. A potrzebowałem maszyne do testów, jak wróce to przejdę do kolokacji swoich maszyn. Edytowano Październik 9, 2014 przez Dexieco (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lyca 5 Zgłoś post Napisano Październik 10, 2014 polecę online.fr nigdy problemów nie było w OVH zawsze jakieś skany wymagali. Tym bardziej Kimsufi to odłam OVH, a wiadomo jak takie "projekty" działają. Zerowy support, czarna magia. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
geekboy68k 20 Zgłoś post Napisano Październik 10, 2014 (edytowany) w OVH zawsze jakieś skany wymagali. Mnie nigdy nie poprosili... Edytowano Październik 10, 2014 przez geekboy68k (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dexieco 6 Zgłoś post Napisano Październik 10, 2014 Dziś dostałem maila z support@ovh.com hello,I refer to the documents that you submitted on preuve.paiement@ovh.net for the BC 31670543 order.For us to perform validation of this command, we are forced to perform necessary checks. To do this, could you send us the following please?- Proof of address in your name for the address in your profile.- A copy of the identity of the person knowledgeable about the apparent age profile with your room.You can send us these supporting, accompanying documents as attachments on preuve.paiement@ovh.net parts. Thank you for your understanding.kind regards,Melaniebilling Service Odesłałem im to co chcieli, zobaczymy jak szybko ruszą dupe. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
spindritf 240 Zgłoś post Napisano Październik 10, 2014 - A copy of the identity of the person knowledgeable about the apparent age profile with your room. Wat? Ty to przepuściłeś przez jakieś google translate? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dexieco 6 Zgłoś post Napisano Październik 10, 2014 NIe, takiego dostałem maila i wiadomość w tickecie support ovh Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
robson345 53 Zgłoś post Napisano Październik 10, 2014 (edytowany) NIe, takiego dostałem maila i wiadomość w tickecie support ovh No to super support w tym ovh jest. Edytowano Październik 10, 2014 przez robson345 (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pan Kot 1535 Zgłoś post Napisano Październik 11, 2014 No to super support w tym ovh jest. No co ty, dzisiaj odkryłeś? Przecież żabojady nigdy nie znały dobrze angielskiego . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
robson345 53 Zgłoś post Napisano Październik 12, 2014 No co ty, dzisiaj odkryłeś? Przecież żabojady nigdy nie znały dobrze angielskiego . Nie mam u nich żadnej maszyn więc nie mam rozeznania Co do nauki angielskiego to się zgadza że kiepsko. Parę lat temu urządziłem sobie podróż samochodem z Irlandii do Polski i tylko we Francji był problem z dogadaniem się...... dorzucając ich horrendalne ceny za autostrady. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
geekboy68k 20 Zgłoś post Napisano Październik 12, 2014 Mnie natomiast ciekawi, czy Kimsufi nie narusza jakiś praw konsumenta. W przypadku wprowadzania do obrotu towarów zza granicy, importer musi zadbać o to, aby odpowiednie oznaczenia oraz instrukcje zostały przetłumaczone na język polski (cały artykuł 3 Ustawy z dnia 27 lipca 2002 r. o szczególnych warunkach sprzedaży konsumenckiej oraz o zmianie Kodeksu cywilnego). Czy podobnie jest w przypadku świadczenia usług? Inaczej - czy usługodawca, oferując swoją usługę jakiejś społeczności, nie jest zobowiązany do zapewnienia obsługi technicznej (bądź przynajmniej ogólnej, handlowej) w języku danej społeczności? Kimsufi definitywnie świadczy usługi Polakom. Ich strona internetowa dostępna jest w języku polskim, akceptują również zamówienia złożone z naszego kraju, więc nie ulega wątpliwości, że oferta jest skierowana m. in. do nas. Z drugiej strony prośba o głupią fakturę korygującą wymaga komunikatywnej znajomości języka angielskiego. Rzekomo - mi osobiście nie udało się w ten sposób dogadać, więc pewnie francuski byłby wskazany... Albo turecki/arabski, bo cholera wie, skąd oni tych techników/administratorów biorą, aby móc zapewnić tak konkurencyjne ceny. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pekus 31 Zgłoś post Napisano Październik 12, 2014 @Up: ale kimsufi jest za granica, nie ma de facto oddzialu w PL, wiec nasze ustawy/przepisy raczej ich nie obowiazuja. Natomiast kancelarie windykacyjne z zagranicy poszly po rozum do glowy i przysylaja pisma po "polskiemu". Jeszcze nie poleconym ale juz jest jakis sukces...polowiczny...bo za kazde pisemko doliczaja do naleznosci +25 ojro. Ale czego tu wymagac od nich, skoro nasi polscy sprzedawcy oferuja sporo towaru na allegro.pl BEZ polskiej instrukcji obslugi; nawet jak jest z UE. Kaza sobie sciagac ze strony producenta we wlasnym zakresie (jak jest). Odpowiednie sluzby nie sa zainteresowane rozwiazaniem problemu wiec kolo sie zamyka (ze czesc przepisow jest martwa). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
spindritf 240 Zgłoś post Napisano Październik 12, 2014 (edytowany) OVH jest normalnie zarejestrowane w Polsce. OVH Sp. z o.o. Kapitał zakładowy: 50000,00 zł Sąd Rejonowy dla Wrocławia - Fabrycznej we Wrocławiu VI Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego Nr KRS: 0000220286 REGON: 933029040 NIP: 899-25-20-556 ul. Szkocka 5 lok. 1 - 54-402 Wrocław Prezes Zarządu: Octave KLABA Na fakturze za kebaba są te same dane. Co do Allegro, to imho wystarczy, jeśli sprzedawca poda linka do instrukcji w języku polskim, ale IANAL. Edytowano Październik 12, 2014 przez spindritf (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
geekboy68k 20 Zgłoś post Napisano Październik 12, 2014 Na FVAT za kebaba (tzn. KS-1 z obecnej oferty) widnieją dane francuskiego oddziału. Sama faktura jest w języku obcym i opiewa na jakąś dziwną stawkę VAT. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach