goa 5 Zgłoś post Napisano Październik 7, 2014 Witam! Pytanie od laika w temacie DNS'ów. Kupiłem serwer VPS, który w tym momencie jest widoczny jedynie poprzez swoje IP. Chciałbym podpiąć do niego domenę. Czy w tym celu konieczna jest instalacja swojego serwera DNS (np. bind) czy może wystarczy u rejestratora domeny skorzystać z jego DNS'ów, ponieważ firma w której mam domenę pozwala na edycję wpisów i mogę tam wrzucić swoje IP do rekordu A i MX. Z góry dzięki za pomoc! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
spindritf 240 Zgłoś post Napisano Październik 7, 2014 Chciałbym podpiąć do niego domenę. Czy w tym celu konieczna jest instalacja swojego serwera DNS (np. bind) Nie, wręcz niewskazana. czy może wystarczy u rejestratora domeny skorzystać z jego DNS'ów, ponieważ firma w której mam domenę pozwala na edycję wpisów i mogę tam wrzucić swoje IP do rekordu A i MX/ Dokładnie tak. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
likufanele 77 Zgłoś post Napisano Październik 8, 2014 Co to za rejestrator, jeśli można zapytać...? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
goa 5 Zgłoś post Napisano Październik 8, 2014 progreso - ale właściwie, to nie oni są rejestratorem, tylko prośrednikiem firmy Agnat Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach