jasne 0 Zgłoś post Napisano Październik 6, 2014 Witam IP fail over w SYS nie maja reversow domyslnych od OVH , trzeba je sobie tworzyc samemu... zatem ok. Tylko nie rozumiem jednej rzeczy, opisze moje wątpliwości na przykladzie: IP FailOver: 1.2.3.4 domena.pl (jako główna) , zaparkowana na NS: serwerA.ovh.net sdns2.ovh.net w domena.pl dodałem rekord: revers A 1.2.3.4 (potrzebny do utworzenia rewersu ip fo 1.2.3.4) domenaRuchoma.pl (tą domenę chce przenosic miedzy serwerami), zaparkowana na NS: revers.domena.pl sdns2.ovh.net Teraz przykladowo pada mi serwerA.ovh.net... wiec przenosze IP Fail over (1.2.3.4) na serwerB.ovh.net (na ktorym mam wprowadzone identycznie domeny jak na serwerA).... Niby ok ... ale przeciez revers.insideweb.pl jest zdefiniowany w strefie domeny insideweb.pl ktora jest zaparkowana na ns1: serverA.ovh.net ( ktory wlasnie padl) . Wiadomo revers.insideweb.pl jest mi potrzebny bo na niego zaparkowana jest domenaRuchoma.pl Prosze szanownych o podpowiedz... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jasne 0 Zgłoś post Napisano Październik 7, 2014 ktokolwiek cos podpowie ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
spindritf 240 Zgłoś post Napisano Październik 7, 2014 Podejrzewam, że nikt nie zrozumiał, o co chodzi. Ja na pewno nie zrozumiałem. Może napisz jeszcze raz, co chcesz konkretnie osiągnąć i jak próbujesz to zrobić. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pan Kot 1535 Zgłoś post Napisano Październik 7, 2014 Ja też ni cholery nie zrozumiałem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jasne 0 Zgłoś post Napisano Październik 8, 2014 (edytowany) oki moze więc tak: chce wykorzystać IP Fail Over 1.2.3.4 - do przenoszenia domeny domenaRuchoma.pl z serwerA.ovh.net na serwerB.ovh.net. Normalnie domenaRuchoma.pl będzie obsługiwana przez serwerA ... ale w przypadku gdy serwerA mi padnie chce szybko przeniesc po przez panel klienta SYS mój IP Fail Over 1.2.3.4 na serwerB na którym domenaRuchoma.pl będzie dalej obsługiwana... i to wszystko korzystałem z opisu od OVH http://help.ovh.com/IpFailover#link2 w powyzszym opisie są dwa sposoby parkowania domeny na rewers ip fo od ovh lub własny. Ja wybrałem własny rewers ip fo ponieważ w SYS dają ip fo bez domyslnych rewersów tak jak w ovh.... Edytowano Październik 8, 2014 przez jasne (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jasne 0 Zgłoś post Napisano Październik 10, 2014 to znaczy ze jak padnie moj glowny ns server ktory propaguje rewers , to wtedy sdns2.ovh.net bedzie dalej wykonywal robote ... ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach