Andrzej Piotrowski 0 Zgłoś post Napisano Październik 1, 2014 Witam. Mam konto gmail, które pobiera wiadomości z konta pocztowego xyz@mojadomena.pl z mojego serwera. W ustawieniach gmail ustawiłem również możliwość wysyłania poprzez gmail. Wiadomości wysłane poprzez gmail trafiają do spamu, a te które wysyłam bezpośrednio z serwerowego roundcuba(bez pośredniczenia gmail) docierają normalnie. Zdaje się, że to ip: 74.125.82.48 jest z google i jest wpisane na blacklist: http://mxtoolbox.com/SuperTool.aspx?action=blacklist%3a74.125.82.48&run=toolpage 1. czy powyższe ip, które figuruje na blackliscie jest tego przyczyną, czy może coś innego? 2. jeżeli ip jest przyczyną to jak i gdzie to można zgłodzić/naprawić? Pozdrawiam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
spindritf 240 Zgłoś post Napisano Październik 1, 2014 (edytowany) Jak konfigurujesz wysyłanie poczty z gmaila jako xyz@mojadomena.pl, to masz do wyboru dwie opcje. Tę, którą oni polecają i której nazwy nie pamiętam, oraz drugą, przez SMTP. Wybierz drugą. Czyli teraz w ustawieniach gmaila usuń to konto (xyz@mojadomena.pl) i dodaj ponownie. Edytowano Październik 1, 2014 przez spindritf (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Andrzej Piotrowski 0 Zgłoś post Napisano Październik 2, 2014 Zrobiłem tak jak napisałeś i dalej jest problem. Dodam, że taka konfiguracja działała już wcześniej. Blacklist? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
baczyski 0 Zgłoś post Napisano Październik 2, 2014 Prawdopodobnie blaklist własnie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Andrzej Piotrowski 0 Zgłoś post Napisano Październik 2, 2014 Kiedy wysyłam jako xyz@mojadomena.pl to idzie do spamu, a jak wysyłam z xyz@gmail.com to trafia do głównej. Ip googlowskie na czarnej liscie, komu to zgłosic? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
smart 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 4, 2014 Też miałem podobny problem ale po jakimś czasie wszystko wróciło do normy.. czy to może jakiś błąd w ich systemie? cykam się trochę że to może wrócić do poprzedniego stanu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bartosz Z 236 Zgłoś post Napisano Grudzień 4, 2014 Na chwilę obecną maile z GMaila trafiają do SPAM'u w Zoho.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach