Mieciu 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 30, 2014 Witam, mam problem z rekordami typu A. Mianowicie, jeden rekord A raz odwołuje się do serwera AZ.pl (11.123.421.22), a inny do zewnętrznego serwera minecraft (41.534.214.41). I w takim wypadku raz działa strona WWW a raz mój serwer minecraft. Jeśli usunę przykładowo jeden rekord A (ten od AZ.pl) wtedy serwer działa bez zarzutów ale za to strona WWW nie działa. Nie wiem co mam zrobić bo potrzebna mi strona i serwer :/. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Misiek08 285 Zgłoś post Napisano Wrzesień 30, 2014 Nie! Serwer minecraft stawiasz i przekierowujesz rekordem SRV. Rekord A na subdomenie z IP serwera, a na głównej domenie rekord SRV z adresem serwera. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mieciu 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 30, 2014 Nie! Serwer minecraft stawiasz i przekierowujesz rekordem SRV. Rekord A na subdomenie z IP serwera, a na głównej domenie rekord SRV z adresem serwera. Czyli na mc.costam.pl podpiąć rekod A z ip serwera serwera minecraft a na costam.pl ustawić rekod A dla strony WWW? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MicroVPS.pl 85 Zgłoś post Napisano Wrzesień 30, 2014 Nie! Serwer minecraft stawiasz i przekierowujesz rekordem SRV. Rekord A na subdomenie z IP serwera, a na głównej domenie rekord SRV z adresem serwera. SRV używa kiedy ma port niestandardowy, w tym przypadku raczej ma 25565. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
spindritf 240 Zgłoś post Napisano Wrzesień 30, 2014 (edytowany) Czyli na mc.costam.pl podpiąć rekod A z ip serwera serwera minecraft a na costam.pl ustawić rekod A dla strony WWW? Tak, a potem jeszcze musisz dodać rekord SRV _minecraft._tcp.costam.pl wskazujący mc.costam.pl z portem. Na przykład _minecraft._tcp.costam.pl. IN SRV 5 25565 mc.costam.pl. SRV używa kiedy ma port niestandardowy, w tym przypadku raczej ma 25565. Tutaj też powinien użyć, bo chce dwie usługi w jednej domenie. Tak samo jak możesz mieć oddzielnie A i MX. Pocztę dla costam.pl może obsługiwać zupełnie inny serwer niż www. Proxy pass z mc na www też może być, ale nie jest potrzebne w tym wypadku. Edytowano Wrzesień 30, 2014 przez spindritf (zobacz historię edycji) 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach