Na naszych stronach internetowych stosujemy pliki cookies. Korzystając z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień przeglądarki wyrażasz zgodę na stosowanie plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności .
Skocz do zawartości
krzysiek02

Podstona

Polecane posty

Witam. Nie pomógł by mi ktoś zrobić podstronę? Dodałem już ją w menu ale jeszcze trzeba dodać plik na serwer. Potrafię to zrobić zamieniając nazwę inne pliku ale wtedy mam duplikat dwóch takich samych podstron a ja potrzebuję pustą ze swoim tekstem. Nie dawałem tego do ofert prazy/zlecenia bo dla osoby znającej się to jest pierdoła pewnie.

Nie podałeś praktycznie żadnych informacji, które pozwoliłyby pomóc. Jaki system? Jaki serwer www? Jaka jest jego konfiguracja? Używasz jakiegoś panelu?

Gość l3szcz

69 zł brutto.

A tak na poważnie, trzaśnij się czymś ciężkim, potem wpisz w wyszukiwarce adres:
http://kurshtml.edu.pl
i ucz się tworzenia stron w HTMLu, jak skopiujesz podstronę to MUSISZ ją edytować, chociażby notatnikiem.

Edytowano przez l3szcz (zobacz historię edycji)

Dnia 10/2/2014 o 21:38, l3szcz napisał:

69 zł brutto.

A tak na poważnie, trzaśnij się czymś ciężkim,

:D:D

I duży + za poprawę nastroju, ale niestety muszę się z tym zgodzić. To tak jak bym napisał - potrzebuję drzwi - nadal aktualne :ph34r:

Gość l3szcz

No w sumie jakby się drzwiami trzasnął w palec to by go orzeźwiło :D

Polecam edytor notepad++ do edycji zawartości strony, klient ftp WinSCP do wysyłania plików i możesz ruszać z robieniem podstrony.
Jak chcesz edytować stronę - stwórz plik pliczek.html i wpisz do niego

<h1>Hura, założyłem podstronę</h1>

potem wgraj go na FTP. Jak Ci się to uda zgarniesz ode mnie +1 pkt reputacji..

System nagradzania za zdobywanie wiedzy zawsze spoko : - )

k*wa. Ja umiem zrobić podstronę tylko nie wiem jak zrobić żeby to nie byłą pusta strona. Trzeba przecież tam umieścić kod odpowiedzialny za layout. Strona jest na Mihalism Multi Host więc nie wiem czy po przeczytaniu Twojego poradnika uda mi się coś zrobić. Wiem czym się edytuje pliki i za pomocą jakiego programu się je wrzuca więc mi takich pierdół nie musisz pisać.

Dnia 9/27/2014 o 14:27, krzysiek02 napisał:

Ale to chodzi o podstronę na zwykłą stronę www. No może nie na zwykłą bo to chyba jest jakiś cms chyba.

Swoje frustracje zostaw dla siebie, skoro nie wiesz czy korzystasz z jakiegoś cmsa czy jest to zwykła prosta strona www.

Napiszę inaczej. Mam stronę opartą na Mihalism Multi Host. W menu jest kila podstron. Po wejściu w każdą wyświetla się cały czas ten sam szablon tylko z inną treścią na danej podstronie. Chce zrobić nową podstronę na której też będzie wyświetlany też szablon tylko bez treści. Potrafię zrobić taką podstronę podmieniając nazwę innego pliku ale nie wiem jaką część kodu usunąć żeby został sam szablon.

Gość l3szcz

Pokaż część szablonu w takim wypadku z pliku pierwszego który chcesz skopiować. Z fusów nie wróżymy.

Z kim ja żyje?? : (

Zerknąłem na ten projekt i ostatnia wersja jest z 2010 roku. Oficjalna strona już nie działa.

https://code.google.com/p/mihalismmh/wiki/Screenshots

To jakiś system do fotek i napisz jaką konkretnie chcesz zrobić podstrona? Kategorii, użytkowania czy w ogóle czystą ze swoim contentem?

Dnia 10/3/2014 o 19:44, l3szcz napisał:

Pokaż część szablonu w takim wypadku z pliku pierwszego który chcesz skopiować. Z fusów nie wróżymy.

Z kim ja żyje?? : (

plik info.php

Odkryj ukrytą treść

plik info.tpl

Odkryj ukrytą treść

Dnia 10/4/2014 o 04:24, Robert Rodziewicz napisał:

Zerknąłem na ten projekt i ostatnia wersja jest z 2010 roku. Oficjalna strona już nie działa.

https://code.google.com/p/mihalismmh/wiki/Screenshots

To jakiś system do fotek i napisz jaką konkretnie chcesz zrobić podstrona? Kategorii, użytkowania czy w ogóle czystą ze swoim contentem?

Chce zrobić podstronę z własnym contentem

Edytowano przez krzysiek02 (zobacz historię edycji)

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się