Pajęczak 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 24, 2014 (edytowany) Witam Panowie! Mam mały problemos. W phpmyadmin ustawilem pewną bazę i dalem host: %, żeby łączyło się to z serwerami zewnętrznymi. Teraz jak instaluję skrypt i w formularzy mqsl wpisuję IP serwera a dokladniej adres domeny (ddd.pl)na którym znajduje się baza to nie chce mnie z nią połączyć. Co robię źle? Debian wheezy Edytowano Wrzesień 24, 2014 przez Pajęczak (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Wrzesień 24, 2014 A w konfigu serwera ustawiłeś żeby upublicznił się? Tzn. zmienić bind-adress Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
PrecelusMaximus 53 Zgłoś post Napisano Wrzesień 25, 2014 (edytowany) Jeśli masz dostęp do terminala z serwera z którego się łączysz sprawdź telnet serwermysq.pl 3306 no i bind-adress usuń lub wpisz 0.0.0.0 (/etc/mysql/my.cnf) Edytowano Wrzesień 25, 2014 przez PrecelusMaximus (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pajęczak 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 26, 2014 (edytowany) Myślałem, że sobie sam poradzę bez żadnej pomocy, ale nie dałem rady. Chodzi o to, że mam skrypt na ioncube z restrykcją na domena.pl lub domena.pl/folder Właśnie nie wiem dokładnie bo nie mogę się skontaktować z twórcą skryptu. Tak więc na serwer ładuje pliki do folderu o nazwie folder. Odpalam setup.php i wyskakuje żeby podać dane do bazy sql. Oczywiście bazę, usera i hasło utworzyłem w phpmyadmin. I nie chce połączyć mnie z bazą sql. Podawałem już localhost, domena.pl, domena.pl/forum, IP serwera i nic nie działa. Nie mam już kompletnie pomysłu. Zastanawiam się czy ioncube zabrania też na localhosta i czy nie nakazuje tam podania adresu domeny. Jak wpisuję localhost to nie sprawdza mi połączenia z bazą i idzie dalej, zebym podawał dane do logowania itp. A klikając FINISH "Table 'baza1.access' doesn't exist" A jak wpisuje adres domeny lub ip to jest napisane, ze nie może połączyć z bazą danych. Edytowano Wrzesień 26, 2014 przez Pajęczak (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach