kaziu 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 24, 2014 Witam, Mam problem z przeniesieniem aktywnej domeny .pl z ovh do innego operatora. Kłódka, która w Menagerze OVH służy do odblokowania domeny jest u mnie nieaktywna. Gdy najadę na nią kursorem pojawia się napis "Ta opcja nie jest aktywna / dostępna w twojej usłudze". Domenę mam oddelegowaną na inny serwer DNS (nie OVH) czy to może być powodem blokady transferu? Pozdrawiam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
spindritf 240 Zgłoś post Napisano Wrzesień 24, 2014 (edytowany) Nigdy tego nie robiłem, ale chyba musisz w panelu wyklikać "Procedura zmiany operatora (transfer wychodzący) domeny .pl" (pod domena → procedury) i dalej według instrukcji wysłać im jakiś papier. Inna procedura jest dla .pl niż dla pozostałych domen. Edytowano Wrzesień 24, 2014 przez spindritf (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kaziu 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 24, 2014 Dziękuję, teraz to widzę....masakra... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ladencja 0 Zgłoś post Napisano Październik 14, 2014 Po wydrukowaniu wniosku i podpisaniu, wystarczy skanem wysłać im maila i wydają do godziny kod auth info, a potem już z górki Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
janD 0 Zgłoś post Napisano Październik 24, 2014 Właśnie, musisz uzyskać kod auth info, a reszta to już idzie w zasadzie automatycznie. Generuje się wniosek, który należy zaakceptować/potwierdzić, że nadal chcesz dokonać zmiany operatora. Taki e-mail jest dla m.in. domen .pl oraz globalnych. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach