Phx 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 23, 2014 Witam, Mam nastepujace pytanie. Na serwerze mam debiana a w nim Vmware workstation. Na Vm mam zainstalowany win7 . Na tym win7 jest program ktory dziala na okreslonym porcie. Moje pytanie w jaki sposob moge sie polaczyc z tym programem ktory jest zainstalowany na win7 w Vmware z domu bezposrednio. Na chwile obecna znalazlem jedyne rozwiazanie to laczenie sie z putty na win7 w Vmware z debianem i przekierowanie portow. Oraz laczenie z debianem z domu i rowniez przekirowanie portow. Wtedy poalczenie dziala. Czy da sie poalczyc z domu do WIN7 ktory jest w VMWARE bezposrednio pomjajac putty i przekirowanie portow ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dentarg 46 Zgłoś post Napisano Wrzesień 24, 2014 Wszystko się da . Albo ustawiasz sieć na vmware w tryb bridged i dajesz publicznego IPka tej virtualce (i łączysz się bezpośrednio na to IP). Albo przekierowujesz na debianie port za pomocą iptables na tą maszynę win7 (najlepiej SNAT/DNAT). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Wrzesień 24, 2014 W menedżerze wirtualnych sieci (virtual network editor) jest możliwość ustawienia przekierowania portów do wirtualnych maszyn. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach