paczek 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 22, 2014 (edytowany) Mam skrypt php który potrzebuje dużo czasu na to, żeby się zainstalować. Cały czas wyskakuje mi 504 Gateway Time-out error.log 2014/09/22 13:09:30 [error] 31823#0: *518 upstream timed out (110: Connection timed out) while reading response header from upstream, client: IP, server: localhost, request: "POST /script/setup.php?act=install HTTP/1.0", upstream: "fastcgi://unix:/var/run/php5-fpm.sock:", host: "domena.pl", referrer: "http://domena.pl" Na tym forum znalazłem temat i ktoś rozwiązał problem dodając coś takiego location ~ \.php$ { fastcgi_split_path_info ^(.+\.php)(/.+)$; fastcgi_pass unix:/var/run/php5-fpm.sock; fastcgi_index index.php; include fastcgi_params; fastcgi_connect_timeout 580; fastcgi_send_timeout 580; fastcgi_read_timeout 580; } Daje potem resa nginx i php5-fpm, ale nie pomaga :/ Edytowano Wrzesień 22, 2014 przez paczek (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pan Kot 1535 Zgłoś post Napisano Wrzesień 22, 2014 Czemu edytujesz config nginxa, skoro w error.logu jasno masz napisane, że to upstream zakończył połączenie timeoutem? /etc/php5/fpm/php.ini i polecam się zainteresować zmienną max_execution_time. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach