paczek 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 22, 2014 (edytowany) Serwer wyrzuca mi dziwny problem. Ma ktoś pomysł na to? 2014/09/22 02:56:52 [error] 31824#0: *55 FastCGI sent in stderr: "PHP message: PHP Fatal error: <br>The encoded file <b>/usr/share/nginx/www/forum2/index.php</b> is not permissioned for XXX.XXX.XXX in Unknown on line 0" while reading response header from upstream, client: XXX.XXX.XXX, server: localhost, request: "GET /forum2/ HTTP/1.1", upstream: "fastcgi://unix:/var/run/php5-fpm.sock:", host: "XXX.XXX.XXX" Edytowano Wrzesień 22, 2014 przez paczek (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Wrzesień 22, 2014 To nie jest dziwny problem. Komunikat błędu jest przecież bardzo jasny i literalnie mówi co jest nie tak. A pomysł jest bardzo prosty: 1) zainstalować skrypt na serwerze zgodnym z licencją; 2) skontaktować się z developerem skryptu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
paczek 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 22, 2014 (edytowany) Ale mam dobrą wersję ioncube do wersji php. php 5.4 a ioncube z pliku ioncube_loader_lin_5.4 Loader Installed The ionCube Loader version 4.6.1 for PHP 5.4 is already installed and encoded files should run without problems. Sam skrypt php podobno działa na 100%. Tak mi napisał developer. Edytowano Wrzesień 22, 2014 przez paczek (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Wrzesień 22, 2014 Ale co ma wersja ioncube do tego, że skrypt został zakodowany z restrykcją na określony adres IP, a ty próbujesz odpalić go najwidoczniej na innym serwerze? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
paczek 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 24, 2014 (edytowany) Podobno mam założoną restrykcję na określoną domenę i tylko przez nią będzie to działało. Ustawiłem więc przekierowanie domeny na serwer i nadal to samo. Chyba, że w konfiguracji nginxa powinienem też to gdzieś zmienić? Edytowano Wrzesień 24, 2014 przez paczek (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach