miras 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 16, 2014 (edytowany) Witam, temat mnie nurtuje od dawna, teraz mam trochę czasu, żeby się tym zająć - mógłby mi ktoś opisać jak to działa / jak to się robi? Mianowicie chodzi o streaming np. jakiegoś meczu przez własny serwer vps, nie czekam na instrukcje, ale chociaż jakieś słowa kluczowe, po których mógłbym coś wygooglować. Moja wiedza na ten temat = 0 Dzięki z góry! Edytowano Wrzesień 16, 2014 przez miras (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
megi 358 Zgłoś post Napisano Wrzesień 16, 2014 Zerknij na to - powinno pomóchttp://www.megiteam.pl/blog/case-study/streaming-operacji-serca/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lyca 5 Zgłoś post Napisano Wrzesień 16, 2014 A czy content ma być legalny czy piracki? Bo fraza "mecze online" wywołuje u mnie zapalenie się lampki. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Misiek08 285 Zgłoś post Napisano Wrzesień 17, 2014 Content raczej nielegalny. Do streamingu potrzebujesz 3 rzeczy: źródło streama, serwer rtmp/hls, kilogramy łącza. To wszystko. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pan Kot 1535 Zgłoś post Napisano Wrzesień 20, 2014 Najgorsze w streamingu są kilogramy łącza napisane przez kolegę wyżej. To nie są byle jakie ilości bo na bardzo przeciętno-niskiej jakości BYĆ MOŻE zmieścisz się w 1mbps/user, a to da Ci 100 userów MAX, odliczając jakiś limit bezpieczeństwa ~80-90, i to przy założeniu gwarancji tego 100 mbps, a takowa gwarancja jest dość droga. Już nawet nie wspominam o obowiązkowym nielimitowanym transferze bo wszystko pójdzie bardzo szybko. Koszta, koszta, koszta. Taki streaming jest najczęściej bardzo mało opłacalny, chyba że robisz to na dużą skalę i liczby cztero-pięciocyfrowe na miesiąc cię nie przerażają. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Misiek08 285 Zgłoś post Napisano Wrzesień 20, 2014 Jeżeli byłbyś zainteresowany wyceną to odezwij się na PW z opisem co chcesz streamować, ile czasu dziennie i dla ilu ludzi. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Misiek08 285 Zgłoś post Napisano Wrzesień 20, 2014 (edytowany) @krzos tylko masz limit transferu i nawet przy 4 instancjach to tylko 8TB Edytowano Wrzesień 20, 2014 przez Misiek08 (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mmmm21 98 Zgłoś post Napisano Wrzesień 20, 2014 Nie testowałem poniższego tutoriala, ale wygląda że powinien spełnić Twoje oczekiwania. http://lowendbox.com/blog/setup-for-streaming-live-events-to-browser-clients-using-nginx-fmle-and-flowplayer/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach