sk8boy 0 Zgłoś post Napisano Maj 16, 2006 Witam Wraz z paroma kumplami kupiliśmy dedyka na którym postawilismy swoje strony/serwisy - chciałbym się dowiedzieć które konto/strona generuje największe obciążenie/ile zrzera pamięci itp... jak to sprawdzić ?? Mam zainstalwoanego Direct Admin na dedyku.... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Majkel-sopot 0 Zgłoś post Napisano Maj 17, 2006 Witam Wraz z paroma kumplami kupiliśmy dedyka na którym postawilismy swoje strony/serwisy - chciałbym się dowiedzieć które konto/strona generuje największe obciążenie/ile zrzera pamięci itp... jak to sprawdzić ?? Mam zainstalwoanego Direct Admin na dedyku.... komenda TOP? =] ale to powie wam ile zzera na przyklad apache i ile mysql.. Kiedys byly jakies progsy, ale to wymaga ponownej konfiguracji calego dedyka.. Proponuje jeszcze zianstalowac lstata.. ale na szczegolowe informacje nie macie zbytnich szans bo kazde konto korzysta z tego samego, chyba ze pokombinujecie o poinstalujecie jakos podtrojnie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sk8boy 0 Zgłoś post Napisano Maj 17, 2006 a teraz jeszcze pytanie o bezpieczeństwo - jak sprawdzić czy dedyk jest dobrze zabezpieczony przed atakami ? przynajmniej tymi typowymi/standartowymi - instalowałem zabezpieczenia ale czy dobrze i skutecznie ? chciałbym się dowiedzieć jak to sprawdzić.... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
hyhyhy 0 Zgłoś post Napisano Maj 17, 2006 Poszukaj hakera... ;] Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MiSi3kK 16 Zgłoś post Napisano Maj 17, 2006 istnieja programy z gotowymi testami wpisujesz ip wybierasz rodzaj testow i odpalasz,a potem czytasz raport kiedys byl o tym art w hakin9. jak znajde chwilke czasu i ten numer to napisze nazwe przyklaodwego progsa bo niestety nie pamietam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość voytar Zgłoś post Napisano Maj 17, 2006 Nessus. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sk8boy 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 2, 2006 I jeszcze jedno pytanko Jak śledzić na bierząco wykorzystany transfer bo z tego co widze DA aktualizuje go co 24h - a ja chciałbym mieć info na bierząco aktualne... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość patrick Zgłoś post Napisano Czerwiec 2, 2006 mrtg Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach