klagu 2 Zgłoś post Napisano Wrzesień 15, 2014 Zainstalowałem panel ispconfig 3 i chciałbym używać własnych DNS. Robie tak jak w tym tutorialu: http://www.howtoforge.com/how-to-run-your-own-name-server-with-ispconfig-3-and-fast-hosts Tylko nie wiem jak dodać glue recordy w az.pl. Chyba nie ma takiej opcji. Musze do nich napisać żeby mi to zrobili manualnie? Jeszcze w tym poradniku jest napisane żeby poprosić rejestratora domeny o dodanie dnsów do globalnego rejestru. Co to daje? Czy to w ogóle konieczne? Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
spindritf 240 Zgłoś post Napisano Wrzesień 15, 2014 Tam, gdzie będziesz zmieniał serwery DNS na swoje, pewnie będzie możliwość podania ich adresów IP. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
klagu 2 Zgłoś post Napisano Wrzesień 15, 2014 Przy podawaniu zewnetrznych DNS nie można dodać ip. Ale uporałem sie z problemem. W az.pl można dodać glue recordy w opcji "Host dns". Już wszystko działa. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach