Jankes 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 14, 2014 Witam. Prowdzę stronę z relacjami LIVE z wydarzeń sportowych. Potrzebuję serwera, który wytrzyma gdy w krótkim odstępie czasu na stornę wejdzie kilka tysięcy osób. Sytuacja wygląa tak, że może być dzień, gdzie od rana do wieczora ruch jest bardzo niski (kilkaset odsłon), a potem przychodzi wieczór i nagle wciągu kilkunastu minut na stronę chce wejść kilka tysięcy osób, a dodatkowo część z nich co jakiś czas będzie stronę odświeżać. Potem po tych kilkunastu minutach dochodzą kolejni, ale już nie tak masowo. Jakie parametry musiałby mieć serwer VPS, aby coś takiego udźwignąć? I czy jest taki w ogóle? W tematyce VPS jestem zielony, do tej pory jechałem na zwykłym hostingu w az.pl. Z góry dzięki za wszystkie cenne rady. Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
spindritf 240 Zgłoś post Napisano Wrzesień 14, 2014 A co to za strona? Tekst i obrazki? Czy streamujesz jakieś video? Chodzi o te meczenazywo.tv? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jankes 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 14, 2014 Wygląa jak meczenazywo.tv, ale raczej głównie tekstowe relacje tam będą. Nie streamuje wideo. Sam tekst + kilka obrazków po 20kb. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tiktalik.com 18 Zgłoś post Napisano Wrzesień 15, 2014 Może zbudujesz to u nas za loadballancerem? na co dzień będziesz utrzymywał jeden średni vps pod baze i mały aplikacyjny a w momencie skoku będziesz dodawał sobie kilka aplikacyjnych, gotowych z backupu? dodawać można z prostego api, więc można sobie to łatwo zautomatyzować. Pozdrawiamy Ekipa Tiktalik.com Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jankes 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 15, 2014 Jaki to mniej wiecej koszt? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Misiek08 285 Zgłoś post Napisano Wrzesień 15, 2014 (edytowany) W przypadku kiedy strona juz dziala i masz z nią problemy to proponuje Ci kontakt na PW do mnie. Postawimy testowo zestaw, który moim zdaniem da radę. Koszta względnie niewielkie. Nie piszę tutaj co i jak, bo dla każdego dobieram inne rozwiązanie. EDIT: Napisz jaki masz budzet miesięczny i/lub roczny. Edytowano Wrzesień 15, 2014 przez Misiek08 (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach