eber 0 Zgłoś post Napisano Maj 15, 2006 Witam! Mam serwer VPS, na którym są odpalone dwa serwery shoutcast ustawione jako relay. I jest problem. Serwer ten czesto łapie jedno-dwu-trzysekundowe zawieszki (robi się offline). CPU Load z reguły jest poniżej 0,3. Czasami jednak (na kilka minut) potrafi wskoczyc na ponad 2. Bardziej mnie zastanawia obciazenie resources. Zawsze jest powyżej 80%. Przypomnę - poza shoutem - niczego na tym VPS nie ma. Mam drugi, identyczny, w tej samej serwerowni, i tam obciazenie zasobow rzadko kiedy przekracza 15%. A na maszynie poza dwoma shoutami stoi tez jedna strona. Jedna sprawa - ten serwer, który jest tak zawalony, przy zagłębieniu się w Plesku w opcje advanced informuje mnie m.in. o tym: tcpsndbuf 1,699,860 1,720,320 2,703,360 bytes Total size of buffers used to send data over TCP network connections Będę wdzięczny za wszelkie sugestie. Co jest powodem i jak to obciążenie zbić. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Charlie root 0 Zgłoś post Napisano Maj 15, 2006 Z grubej rury.. Kup sobie dedyka i będzie po problemie. VPSy tak mają. Pewnie masz bez ograniczeń zasobów i się "kopie", a drugiego vpsa masz na innej maszynie, może pakiet lepszy, może masz już ograniczone zasoby.. Pozdr. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach