Czarekplpl 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 6, 2014 Witam. Właśnie konfigurowałem postfixa i dovecota. Przy próbach przesyłania maili zauważyłem, że maile wysłane z mojego serwera z webmaila (Wiewiórka) trafiają do w gamilu do spamu. Natomiast wysłane z Thunderbirda przychodzą normalnie. Czy ktoś może mi zjaśnić dlaczego tak się może dziać i jak wogóle szukać przyczyn tego zjawiska?? Pozdrawiam Czarek. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tym 205 Zgłoś post Napisano Wrzesień 6, 2014 Witaj, IP twojej sieci/isp jest na czarnych listach (na 90%), dlatego wiadomość wysyłana via webmail wpada do spamu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
regdos 1848 Zgłoś post Napisano Wrzesień 6, 2014 A nie jest przypadkiem odwrotnie. Jak wysyłasz thunderbirdem to do nagłówka maila jest doklejany IP kompa, z którego wyszło a z webmaila jest localhost? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
spindritf 240 Zgłoś post Napisano Wrzesień 6, 2014 (edytowany) Dla pewności, sprawdź, czy Twoje IP albo domena są na czarnej liście. Zobacz w nagłówkach wiadomości odebranej w gmailu, czy przechodzisz pomyślnie test spf i dkim. Powodów, dla których trafiasz do spamu może być bardzo wiele i Google ich, oczywiście, nie publikuje. Może coś dokleja webmail? Czym się różnią nagłówki? Może treść jest inna? A może akurat w taką heurystykę trafiłeś. Edytowano Wrzesień 6, 2014 przez spindritf (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Czarekplpl 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 7, 2014 Dla pewności, sprawdź, czy Twoje IP albo domena są na czarnej liście. Zobacz w nagłówkach wiadomości odebranej w gmailu, czy przechodzisz pomyślnie test spf i dkim. Powodów, dla których trafiasz do spamu może być bardzo wiele i Google ich, oczywiście, nie publikuje. Może coś dokleja webmail? Czym się różnią nagłówki? Może treść jest inna? A może akurat w taką heurystykę trafiłeś. Wygląda na to ze trafiłem na jakąs czarną listę naFABELSOURCES. Czy możesz mi doradzić jak się z tej listy wypisać?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
spindritf 240 Zgłoś post Napisano Wrzesień 7, 2014 Wydaje mi się, że tutaj się wypiszesz, ale nie jestem pewien. Tylko najpierw sprawdź, czy na pewno nie jesteś open relayem, czy za co tam wpadłeś. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach