TheKrzysztofa 9 Zgłoś post Napisano Wrzesień 6, 2014 Hej poszukuję tutoriala bądź gotowego programu albo kodu dla visual studio na stworzenie instalatora dla plików większych niż 2GB, używam Install Creator i ma ograniczenie maksymalnej wielkości instalatora exe. Inne tak samo które testowałem. Jeśli ktoś ma jakieś sprawdzone rozwiązania z góry dzięki za odp. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
HaPe 242 Zgłoś post Napisano Wrzesień 6, 2014 Zobacz na SFX w Winrar. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
TheKrzysztofa 9 Zgłoś post Napisano Wrzesień 6, 2014 SFX ma ograniczenia także do wielkości i ilości. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
HaPe 242 Zgłoś post Napisano Wrzesień 6, 2014 Z tego co wygooglałem to problemem jest limit pliku exe, który może mieć maksymalnie 2GB (ograniczenia Windows). Zerknij na to http://www.advancedinstaller.com/forums/viewtopic.php?f=2&t=11073 Kwestia rozbicia plików instalacyjnych na minimum dwa. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
TheKrzysztofa 9 Zgłoś post Napisano Wrzesień 6, 2014 Z tego co wygooglałem to problemem jest limit pliku exe, który może mieć maksymalnie 2GB (ograniczenia Windows). Zerknij na to http://www.advancedinstaller.com/forums/viewtopic.php?f=2&t=11073 Kwestia rozbicia plików instalacyjnych na minimum dwa. Zgadza się jest ograniczenie do 2GB, rozbijanie mija się z celem bo aktualnie to stosuję, jednak widzę że jest możliwość stworzenia instalatora którzy waży mniej niż 5mb exe i korzysta z plików BIN Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
geekboy68k 20 Zgłoś post Napisano Wrzesień 6, 2014 W sumie najlepszy byłby Install Shield, ale jest płatny. Rozejrzyj się tutaj. Osobiście korzystałem tylko z Inno Setup i sprawiał wrażenie solidnego narzędzia. Umożliwia tworzenie instalatorów do projektów komercyjnych, o ile wspomnisz o nim w samym programie instalacyjnym. To w sumie sam "silnik", jednakowoż jest do niego także bezpłatna nakładka graficzna. Z alternatyw: ciekawe wydają się WiX oraz NSIS. Zwłaszcza ten drugi jest bardzo popularny we wszelakich programach na licencji freeware. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość l3szcz Zgłoś post Napisano Wrzesień 6, 2014 A nie myślałeś o zrobieniu instalatora z plikami .cab? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
TheKrzysztofa 9 Zgłoś post Napisano Wrzesień 6, 2014 (edytowany) W sumie najlepszy byłby Install Shield, ale jest płatny. Rozejrzyj się tutaj. Osobiście korzystałem tylko z Inno Setup i sprawiał wrażenie solidnego narzędzia. Umożliwia tworzenie instalatorów do projektów komercyjnych, o ile wspomnisz o nim w samym programie instalacyjnym. To w sumie sam "silnik", jednakowoż jest do niego także bezpłatna nakładka graficzna. Z alternatyw: ciekawe wydają się WiX oraz NSIS. Zwłaszcza ten drugi jest bardzo popularny we wszelakich programach na licencji freeware. Także korzystałem, jednak ograniczenia A nie myślałeś o zrobieniu instalatora z plikami .cab?*.cab, *.bin, *odf wszystko jedno chcę zrobić jeden instalator który "rozpakuje" i zainstaluje pliki w dowolnej lokalizacji bez konieczności dzielenia na kilka instalatorów (raz ktoś klika wybiera i instaluje). Może być płatne rozwiązanie. Edytowano Wrzesień 6, 2014 przez TheKrzysztofa (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach