t4t4v4 3 Zgłoś post Napisano Wrzesień 5, 2014 Witajcie,Czy zakup GoClever INSIGNIA 785 PRO jest dobrym pomysłem na pierwszy tablet?Do tej pory używałem laptopa i telefonu na Androidzie, jednak 4 calowy wyświetlacz w mobilnym urządzeniu jest niewystarczający.Przeglądałem benchmarki 785 PRO i innych znanych tabletów: Benchmark 785 PRO Tab 3 10 Nexus 7 Tab 4 7 Antutu 22148 19952 19786 13785 Quadrant 7261 6047 5854 4292 Vellamo HTML 5 2115 1731 1571 ----- Jak widać, GoClever z Atomem bije Samsungi i Nexusa..Potrzebuję czegoś do przeglądania poczty, Internetu i czytania ebooków. Gry i filmy odpadają Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
spindritf 240 Zgłoś post Napisano Wrzesień 5, 2014 (edytowany) Mniej bym się kierował benchmarkami, a bardziej tym, czy producent będzie aktualizował system, czy nie naładował jakichś śmieci i ile tablet trzyma na baterii. A, i rozdzielczością ekranu. To jest niedoceniany aspekt. Im więcej PPI, tym lepiej, w zasadzie bez limitu. Szczególnie przy czytaniu tekstu. Edytowano Wrzesień 5, 2014 przez spindritf (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
t4t4v4 3 Zgłoś post Napisano Wrzesień 5, 2014 Rozdzielczość ma większą niż Tab 3 7, akumulator dosyć pojemny (4 600 mAh).. Jeśli chodzi o aktualizacje, to wcześniej spytałem GoClever o to i czekam właśnie na odpowiedź. Ludzie skarżą się na GPS'a w nim, ale.. Jak mi potrzeba navi to telefon mam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
spindritf 240 Zgłoś post Napisano Wrzesień 5, 2014 Nexus 7 jest full HD i z googlową wersją Androida, aktualizowaną i bez śmieci. Pojemność akumulatora to słaby wyznacznik. Użytkownika interesuje, ile realnie będzie działał, a nie jakiś numerek na baterii. Zobacz recenzje w sieci, ludzie sprawdzają takie rzeczy empirycznie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
t4t4v4 3 Zgłoś post Napisano Wrzesień 5, 2014 Nie patrzę jedynie na Benchmarki, ale na stosunek jakości/możliwości do ceny - Nexus kosztuje 2x tyle co GoClever. Insignia potrafi pracować 5 godzin podczas ciągłego przeglądania Internetu - wystarczająco. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach