JustITUser 1 Zgłoś post Napisano Sierpień 31, 2014 Witam, poszukuję czegoś do zarządzania VPSem. Lekkiego, by nie obciążało zbytnio. Serwer TeamSpeak + strony i fora. Standard. Nie jestem mocno w temacie, więc przydałoby się coś w miarę prostego. Używałem na dedyku Virtualmina, acz znałem tylko jego podstawy. Moglibyście mi coś polecić? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
_Maciej 42 Zgłoś post Napisano Sierpień 31, 2014 Może VestaCP? Po wyłączeniu wszystkich niepotrzebnych usług zjada naprawdę mało zasobów. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
adamkowal 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 2, 2014 VestaCp jest całkiem fajny i jak dla mnie intuicyjny. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
JustITUser 1 Zgłoś post Napisano Wrzesień 2, 2014 Obejrzałem VestaCP, ZPanel i ISPConfig. Vesta najprostsza, tylko nie wiem do końca jak tam stworzyć usera bazy mysql później... już po dodaniu bazy (wiem, że przy jej tworzeniu robi się również user). Tworzenie usera FTP do konkretnego katalogu też jest znakiem zapytania... ZPanel wygrywa w kategorii intuicyjność/rozbudowanie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Wrzesień 3, 2014 Ja korzystałem jeszcze z OpenPanel, ale minus że nie mogłem dojść do porozumienia z quotą per user. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach