globox99 29 Zgłoś post Napisano Sierpień 25, 2014 Witam, mam skrypt logowania. Jak mogę zrobić aby jeśli zalogowany użytkownik jest taki jaki ma być to otrzymuje uprawnienia do strony, jeśli nie to wywala błąd, że brak dostępu. NP. zalogowany user to TEST jeśli jest test to wyświetla mu zawartość strony jeśli jest test123 to wyświetla mu inną zawartość. $user_data['user_name'] <--- to jest zmienna która pokazuje mi nick zalogowanego usera. Jak mogę dzięki temu zrobić to co chce Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Devias 8 Zgłoś post Napisano Sierpień 31, 2014 Chodzi Ci o coś takiego: <?php if (!$locked){die("Strona Zablokowana.");} if(empty($_SESSION['vmf1']) OR $_SESSION['ip'] != $_SERVER['REMOTE_ADDR']){ header("Location: index.htm"); } else { $_SESSION['vmf1'] = (int)$_SESSION['vmf1']; $user = $pdo -> prepare('SELECT * FROM `users` WHERE `id` = :id'); $user -> bindValue(':id', $_SESSION['vmf1'], PDO::PARAM_INT); $user -> execute(); $users = $user -> fetch(); if(empty($users)) header("Location: wyloguj.htm"); } ?> Pozdrawiam.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach